Economisch Nieuws: Shell schrapt circa 900 banen in Nederland

Shell schrapt ongeveer 900 banen in Nederland. Dat gaat om ongeveer 10% van het totaal aantal banen van Shell in Nederland, exclusief de mensen die bij de tankstations en de NAM werken. Dat heeft de olie- en gasmultinational dinsdagavond bevestigd. De banenreductie is onderdeel van de in september aangekondigde wereldwijde reorganisatie waarbij in totaal 7000 tot 9000 banen verdwijnen, 8% tot 10% van het totaal aantal banen bij Shell wereldwijd. Ook in het VK verdwijnen honderden banen.
Shell wil eind 2022 met deze en andere maatregelen $2 mrd tot $2,5 mrd aan kosten hebben bespaard. Shell reorganiseert omdat de coronapandemie en de lage olieprijs het afgelopen jaar een gat in de resultaten hebben geslagen.

Consumenten betalen steeds vaker voor hun spaargeld

Online bank Knab hanteert per 1 februari en negatieve rente van 0,5 procent op een spaarsaldo van 250.000 euro. Daarmee schaart Knab zich onder een groeiend aantal banken dat klanten laat betalen voor hun spaargeld, zo meldt vergelijkingssite Geld.nl.
Volgens de website is de stap van Knab niet uniek, maar wel opvallend. Tot eind 2019 was de online bank nog geregeld bovenaan de spaarrenteoverzichten te vinden. “Dat nu ook zo’n bank zich genoodzaakt voelt negatieve rente te voeren, is een voorbode dat in 2021 meer banken deze stap zullen volgen”, aldus de vergelijkingssite.
Kleine spaarders, tot 10.000 euro, hoeven zich volgens Geld.nl voorlopig nog geen zorgen te maken. De banken zullen het saldo voor negatieve rente naar verwachting stapsgewijs verder verlagen.
“Tussen spaarsaldo’s van 250.000 of 500.000 euro en bedragen van bijvoorbeeld 50.000 euro zit een flink gat. Daar kunnen de banken nog heel wat stapjes maken. Bovendien willen banken mensen zo lang mogelijk blijven stimuleren om toch te sparen voor een financiële buffer”, meldt de website.

9 januari 2021

Meer op NU.nl

Next Post

NieuwsBlog België: Politieagent vuurde van dichtbij rubberen kogels af op jongere bij Brusselse rellen

vr jan 15 , 2021
Minstens één politieagent heeft bij de rellen na de manifestatie voor Ibrahima B. van dichtbij rubberen kogels afgevuurd. Dat blijkt […]

Zie ook deze berichten

Translate »