Jury’s Almere

Blogs, nieuws en informatie uit en over Almere.

#RAAD036 (Gemeenteraad Almere):
De eerstvolgende Politieke Markt is op
donderdag 28 oktober 2021 vanaf 19.00 uur.
Vanwege de coronamaatregelen is de Politieke Markt alleen digitaal te volgen.
Agenda: KLIK HIER.
Video’s laatste PM: KLIK HIER.

Reageren kan in het Almere Gastenboek op deze pagina.

Contact: almere@jurysblog.nl

Tot 500 tijdelijke vluchtelingen met superspoed naar Almere
Bij het asielzoekerscentrum op sportpark Fanny Blankers-Koen worden met superspoed tijdelijk tot 500 extra vluchtelingen opgevangen. Ze blijven uiterlijk een jaar. Daarmee voldoet Almere aan het spoedverzoek van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD) dat pas donderdagochtend op de mat van het stadhuis viel. Vrijdagnacht ging de raad akkoord.
De extra opvangcapaciteit is nodig om de huidige vluchtelingenstroom het hoofd te kunnen bieden, vooral afkomstig uit Afghanistan waar de Taliban een maand geleden de macht overnam. Het aantal vluchtelingen is zo groot dat er geen plek meer is elders in het land. Vluchtelingen brengen de nachten door op stretchers en stoelen buiten de AZC’s.

Het ministerie doet daarom een dringend beroep om Almere om 400 tot 500 vluchtelingen met razende spoed in het AZC op te vangen. Zij zullen worden ondergebracht in tenten en paviljoens. De vrachtwagens met materiaal waren donderdagavond al op weg naar Almere, ondanks dat de raad nog geen beslissing had genomen. Had de raad het verzoek afgewezen, dan waren de wagens weer omgekeerd.
Het dringende beroep leidde tot paniek bij het college dat voor een groot probleem kwam te staan. Het is immers de gemeenteraad die de beslissing moet maken. Dat kon pas donderdagavond, waarbij de knoop uiteindelijk pas in vroege uurtjes van vrijdag werd doorgehakt. Tijd om omwonenden te informeren is er niet, zo erkende wethouder Froukje de Jonge. 4000 omwonenden ontvangen zo snel mogelijk een brief. Ook komen er informatieavonden.
15 oktober – Meer op AlmereDezeWeek.nl

Schrijf een reactie op Jury’s Almere in het Almere Gastenboek

Schrijf een reactie

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
(nog geen berichten)

Actuele Poll

Translate »