Jury’s Mening: Als Asscher weg moet, moet Rutte ook weg!

Jury's Blog

Binnen de PvdA beginnen sommige leden zich te roeren over de positie van Lodewijk Asscher, naar aanleiding van zijn rol en aandeel in de ‘kindertoeslagenaffaire’ bij de belastingdienst. Er wordt zelfs gespeculeerd over een eventueel aftreden van Asscher als lijsttrekker bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 2021.
Nu ben ook ik wel gevoelig voor argumenten die zeggen dat je na dergelijk falend beleid als bewindspersoon niet zomaar kan aanblijven, en dat er politieke consequenties getrokken moeten worden.

Maar ik heb er ook wat gemengde gevoelens bij, want ik vind het ook niet helemaal eerlijk als Lodewijk Asscher dergelijke consequenties alleen moet dragen.
Het is toch onverkoopbaar als de PvdA Asscher zou opofferen, terwijl de VVD oordeelt dat Rutte verder kan als lijsttrekker, en nota bene, gezien de peilingen, voor de vierde keer premier kan worden. Daarbij ook in acht nemende dat Asscher 4 jaar verantwoordelijk is geweest voor het beleid tijdens het kabinet Rutte 2, maar Mark Rutte verantwoordelijk is geweest tijdens al zijn kabinetten, al 10 jaar lang dus, ook de laatste 4 jaar tijdens de afhandeling van de affaire.

Ik ben dus voor het nemen van politieke consequenties, maar dan wel eerlijk verdeelt over de partijen die aandeel hebben gehad in het beleid rond de ‘kindertoeslagenaffaire’ bij de belastingdienst. Dat betekent voor mij dus dat ik het prima zou vinden als Lodewijk Asscher vertrekt, maar dan moet ook het hele kabinet Rutte 3, in navolging van Asscher, de consequenties trekken. Daarbij zullen dan bewindslieden die nu als lijsttrekker voor hun partij naar de verkiezingen in maart 2021 gaan, hun lijsttrekkerschap moeten neerleggen. Als Asscher niet verder kan, kan niemand verder.

Next Post

Jury's Mening: Vuurwerkverbod

ma jan 4 , 2021
De afgelopen jaarwisseling was er een vuurwerkverbod van kracht vanwege het coronavirus, met als doel om de druk op de […]
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Stelling: Bij nieuwe avondklokrellen moet het leger worden ingezet
15 votes
Translate »