Jury’s Mening: Avondklok

Jury's Blog

Het aantal coronabesmettingen wil maar niet echt zakken, en een nieuwe verdere uitbreiding van besmettingen met de ‘Britse variant’ ligt op de loer. De druk op ziekenhuizen en andere onderdelen van de zorg blijft hoog.
Alle al genomen maatregelen lijken maar voor een deel te werken. Daar zijn de Nederlanders natuurlijk voor een deel zelf schuldig aan, door de maatregelen, deels of helemaal, niet in acht te nemen.
En dan heb je ook nog de mensen die corona helemaal niet serieus nemen en het allemaal maar fake noemen, zoals die ‘zogenaamde arts’ uit Limburg, tijdens een interview met NH Nieuws op 17 januari bij de demonstratie op het Museumplein in Amsterdam (klik hier om MP3 te beluisteren).
Laat ik eerlijk zeggen dat ik het ook niet met alles eens ben wat de coronamaatregelen betreft, maar corona helemaal ontkennen is natuurlijk flauwekul. Het virus is er, en we zullen er hoe dan ook rekening mee moeten houden.

Eén van de onderdelen van de maatregelen waar ik het niet mee eens ben, is de mogelijke invoering van een avondklok door het kabinet. Er zijn voorstellen om die in te stellen tussen 20.00 uur ’s avonds en 04.00 uur ’s morgens.
Het zou vooral het elkaar opzoeken van jongeren op (kleine) feestjes tegen moeten gaan. Maar gisteren hoorde ik de burgemeester van Amersfoort, die ook tegen een avondklok is, in Nieuwsuur zeggen dat ze dan gewoon vóór 20.00 uur bij elkaar gaan komen, en na 04.00 uur weer naar huis gaan. Kortom, het is maar de vraag of een avondklok gaat werken voor die groep.

Waarom ik tegen de invoering van een avondklok ben is, omdat ik vind dat een dergelijke maatregel iets is voor in een oorlogsgebied. En dat is hier in Nederland met een coronacrisis verre van het geval.
Het is een te ver gaande beperking van de bewegingsvrijheid van het volk. Mensen ‘verbieden’ om tijdens bepaalde uren naar buiten te gaan. Hierbij ook denkende aan gezinnen met kinderen, waarvan de ouders de hele dag druk zijn met thuis werken, de kinderen thuis onderwijs geven vanwege sluiting van de scholen, en die dan ’s avonds nog even de deur uit willen of moeten om de hond uit te laten of voor iets anders.
Wat vorige week in Amerika bij het Capitool gebeurde, daar kan ik me een (plaatselijke) avondklok bij voorstellen.

Misschien is het beter om de bestaande maatregelen tot 9 februari te handhaven, en eerst te kijken tot die datum of dat de gewenste effecten gaat hebben, in plaats van tussentijds (al)weer de regels te gaan veranderen met nog verder gaande regels als de avondklok.

Jury.

Reacties op deze mening:

Schrijf een reactie

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
(nog geen berichten)

Next Post

Jury's Mening: Floriade; Het gemak van andermans geld uitgeven

zo jan 31 , 2021
Wat is het toch heerlijk als je lekker kunt leven van andermans geld. Het gevoel van een ‘gestolen pinpas’ die […]

Actuele Poll

Translate »