Jury’s Mening: De 2 maten van ‘het Westen’

Jury’s mening op het nieuws van de dag

Vanmorgen kwam het trieste nieuws binnen dat er in Jenin, op de Westelijke Jordaanoever (West-Bank) een journaliste van Al-Jazeera, Shireen Abu Akleh, om het leven is gekomen, nadat ze in een vuurgevecht terecht was gekomen tijdens een bestorming van het Israëlische leger bij een vluchtelingenkamp.

Shireen Abu Akleh (Beeld Aljazeera Youtube)

Nu loop je natuurlijk kans dat je in dergelijke gebieden gevaar loopt als journalist, maar los van dit alles vind ik iets onbegrijpelijk.

Want waar we als ‘het Westen’ alles doen om Oekraïne te helpen tegen bezetting van gebieden door Rusland, laat datzelfde Westen het al zo’n 55 jaar afweten om Israël aan te spreken op de bezetting van, en oorlogsmisdaden in bezette Arabische gebieden. Nee, het Westen laat juist elke keer bij de Verenigde Naties, en in de Veiligheidsraad, zien pal achter Israël te staan en ze geen strobreed in de weg te leggen in hun oorlog tegen de Arabieren en Palestijnen.

Meten met 2 maten door het Westen noem ik dat.
Het wordt tijd dat ook de bezetting door Israël van de Arabische gebieden, en de oorlogsmisdaden die daar worden gepleegd, door de Verenigde Naties onderzocht gaan worden, en dat Israël daar op wordt aangesproken met sancties.
De bezetting van gebieden in Oekraïne door Rusland staat voor mij gelijk aan de bezetting door Israël van Arabische/Palestijnse gebieden.
En als er door Rusland oorlogsmisdaden in Oekraïne worden vastgesteld, maar er ook door Israël oorlogsmisdaden worden vastgesteld in de bezette gebieden, dan horen beide landen op gelijk niveau voor het Internationale Strafhof in Den Haag gesleept te worden, zonder uitzondering.
In elk ander geval maakt het Westen zich ongeloofwaardig als het gaat om het aanpakken van oorlog en geweld in de wereld.

Jury Roest.

Reageren kan in het GASTENBOEK

Schrijf een reactie

 
 
 
0/500 karakters
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat het beoordeeld is.
De beheerder heeft het recht om berichten te wijzigen, in te korten, te verwijderen of niet te publiceren.
(nog geen berichten)
Translate »