Jury’s Mening: Podium voor Thierry Baudet

Commentaar op het nieuws van de dag.

PODIUM VOOR THIERRY BAUDET
Gisteren liepen de emoties weer hoog op in de Tweede Kamer op het moment dat Thierry Baudet zich opmaakte om zijn inbreng te geven tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB).
Nog voor hij kon beginnen stond Rob Jetten, fractievoorzitter van D66, al bij de interruptiemicrofoon om iets aan Baudet te vragen.
Het ging over vergelijkingen die Kamerleden en partijgenoten van Baudet en zijn partij Forum voor Democratie regelmatig maken, die er op neer komen dat het coronabeleid, en met name het vaccinatiebeleid, wordt vergeleken met de Holocaust, in de zin dat Nederlanders hun vrijheid wordt ontnomen en worden volgespoten met ‘experimentele injecties’.
Joodse organisaties in Nederland hebben de Tweede Kamer opgeroepen om direct en stellig afstand te nemen van deze vergelijkingen van Forum voor Democratie.

En dat is wat Rob Jetten aan Thierry Baudet wilde vragen, of Baudet zijn excuses wilde maken aan al die Nederlanders, met name de joodse gemeenschap, die zich gekwetst voelen, of die tijdens de oorlog slachtoffer zijn geworden en soms bijna hun hele familie hebben verloren in de concentratiekampen van de Nazi’s.
Thierry Baudet piekerde er niet over om excuses te maken, en ontkende de vergelijkingen en zei dat het alleen om ‘citaten’ ging.
Toen Baudet bleef weigeren, ook na herhaalde oproepen van andere politici, waaronder Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, om excuses te maken, liepen de Kamerleden van D66 en GroenLinks de zaal uit, en ook vanuit vak-K (kabinet) kwam er een reactie via minister Hugo de Jonge, die de rest van het betoog van Baudet met zijn rug naar Baudet toe ging zitten.

Natuurlijk zijn al die vergelijkingen en die teksten walgelijk en ben ik het eens met die politici die daar stellig afstand van nemen. Wat dat betreft geen discussie.
Maar wat mij het meest irriteerde was dat er juist door de houding van Rob Jetten om bij de microfoon te gaan staan, en over deze kwestie te beginnen, hij Thierry Baudet letterlijk een podium gaf, onnodig naar mijn mening, om zijn visie en zijn stellingen nog eens te herhalen, en er met wat extra woorden nog een schepje boven op te gooien, waardoor de emoties alleen maar opliepen.
En de reactie van minister Hugo de Jonge om met zijn rug naar Baudet toe te gaan zitten lokte ook alleen maar een cynische reactie van Baudet op “dat hij het fijn vond om de hele tijd naar die prachtige rug van de Jonge te zitten kijken”, waarmee Baudet zijn bijdrage aan de APB afsloot.
Dit soort acties werkt alleen maar averechts, en mijn vraag aan Kamerleden als Rob Jetten en Gert-Jan Segers is waarom zij op deze manier Baudet onnodig een podium geven, en wij als kijkers naar het debat 10 minuten moeten zitten kijken naar een discussie die alleen maar erger wordt en de emoties alleen nog maar verder opvoert, terwijl je bij Baudet niets bereikt.

Ik zou de Kamerleden willen oproepen om dergelijke discussies bij Baudet, en ook bij Wilders als hij weer eens tekeer gaat over migratie en islam, niet uit te lokken en geen podium te bieden aan vertolkers van haat, discriminatie en hen die eerder genoemde soort vergelijkingen maken.
Laat Forum voor Democratie en PVV hun zegje doen waar zij democratisch gekozen recht op hebben, maar negeer al de rest.

Jury.

Next Post

Jury's Mening: Politieke Poppenkast

do sep 30 , 2021
Vanmiddag om 12.00 uur kwam D66-leider Sigrid Kaag met een verklaring over de voortgang van de formatie.Het nieuws was verbluffend […]

Actuele Poll

Translate »