Jury’s Mening: Politieke Poppenkast

Vanmiddag om 12.00 uur kwam D66-leider Sigrid Kaag met een verklaring over de voortgang van de formatie.
Het nieuws was verbluffend en van een hoog ongeloofwaardigheidsgehalte tegelijk, want D66 heeft besloten om nu toch met VVD, CDA en de ChristenUnie te gaan onderhandelen over een eventuele voortzetting van de huidige coalitie.
Hoe meer ongeloofwaardig wil je het nog hebben? Waar hebben we 6 maanden naar zitten kijken? Ik heb nog nooit een voorstelling van een poppenkast gezien die zo lang heeft geduurd.
Kaag zei dat D66 heeft besloten om in het landsbelang onderhandelen te verkiezen boven nieuwe verkiezingen.
Ik denk dat het laatste beter zou zijn geweest, en dat Sigrid Kaag na deze verklaring beter meteen kan opstappen als leider van D66, na haar uitspraken bij de verkiezingen over ‘nieuw leiderschap’, wat nu achteraf ook een grote leugen blijkt te zijn geweest.
Voortzetting van de huidige coalitie is ongeloofwaardig na alle schandalen en blunders die deze coalitie heeft gemaakt in de afgelopen jaren. Met de toeslagenaffaire als grootste falen van dit kabinet.
Dit kabinet zal geen vernieuwing brengen, Nederland niet socialer maken, en het geloof in de politiek door de kiezer als geheel niet ten goedde komen.
Conclusie van deze formatie, ze namen een glas, deden een plas, en alles bleef zoals het was.

Jury.

Actuele Poll

Translate »