(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog 1 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.

  NOS: Baby gewond door vuurwerk in kinderwagen

  nos.nl In Breda is gisteren een kind van vier maanden oud gewond geraakt toen er vuurwerk in de kinderwagen belandde waar het kindje in lag. De baby liep volgens een woordvoerder van de politie verwondingen aan de huid op en is naar het ziekenhuis gebracht.
  Drie kinderen waren gistermiddag vuurwerk aan het afsteken in de Willem van Heesstraat. Toen een echtpaar met een kinderwagen voorbijliep, belandde een van de klappertjes in de kinderwagen en explodeerde.
  De kinderen die het vuurwerk afstaken, zijn volgens de politie tussen de 4 en 12 jaar oud. Volgens de politie staken de kinderen kindervuurwerk of categorie F1-vuurwerk af. “Het was vuurwerk dat je gewoon in de winkel kunt kopen.”
  Vuurwerk uit de F1-categorie mag je vanaf 12 jaar kopen en heel het jaar afsteken. Met het vuurwerk overlast of vernielingen plegen mag nooit.
  De politie weet om wie het gaat en heeft ook al contact gehad met de ouders van de kinderen meldt Omroep Brabant. Wat de politie nu onderzoekt, is volgens de woordvoerder “de verantwoordelijkheidsvraag”.

  Bron: NOS

  Jury’s Commentaar: Uit dit bericht blijkt maar weer dat vuurwerk altijd gevaarlijk is, zelfs al is het ‘licht vuurwerk’ of ‘kindervuurwerk’.
  Wat mij betreft is dit weer een signaal om een landelijk vuurwerkverbod af te kondigen voor consumenten. Alleen nog afsteken van georganiseerd vuurwerk op aangewezen plaatsen door de gemeente.


  AD: FBI doet onderzoek naar belaging campagnebus Biden door Trump-aanhangers

  De FBI doet onderzoek naar de belaging van een campagnebus van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden door aanhangers van president Trump.
  Door het incident in Texas zag de Democratische partij zich genoodzaakt enkele verkiezingsbijeenkomsten in de zuidelijke staat te schrappen.

  Biden zelf zat niet in de bus. De aanhangers van Trump omsingelden met hun voertuigen, voorzien van Trumpvlaggen, de Biden-bus op een snelweg. Het campagneteam van de Democraat sprak over een gevaarlijke situatie. Trump zelf reageerde door ‘Ik hou van Texas’ te tweeten.

  Texas is al decennia een bolwerk van de Republikeinen van president Trump. Hij kreeg er bij de verkiezingen van 2016 ruim 52 procent van de stemmen, tegen 43 procent voor de Democraten. Maar volgens de peilingen is het verschil deze keer veel kleiner.

  Lees meer op AD.nl


  AD: Cabine- en grondpersoneel boos op KLM-piloten: ‘We zien jullie bij het UWV’

  De Het knettert tussen piloten en grond- en cabinepersoneel van KLM. De medewerkers die niet in de cockpit zitten, vinden dat de piloten hún banen op het spel zetten. ‘We zien jullie wel bij het UWV.’
  De spanningen lopen hoog op onder KLM-personeel, nu pilotenvakbond VNV weigert om een handtekening te zetten onder een loonoffer tot 2025. In de cockpit hing voor meerdere piloten al een briefje met een tekst als: ‘Namens alle overige KLM’ers en hun gezinnen, bedankt. We zien jullie wel bij het UWV.’

  In besloten Facebookgroepen voor KLM-medewerkers is de kritiek niet mals. Grond- en cabinepersoneel noemt de vliegers ‘arrogant’ of ‘snobs’. Ze verwijten de piloten dat hun baan op het spel staat, omdat ze niet genoeg willen inleveren. De KLM-medewerkers vinden dat piloten ‘riante salarissen hebben’ en ‘maar even geen kaviaar’ moeten eten. Ook stellen ze dat minder salaris nog altijd beter is dan een werkloosheidsuitkering.

  Lees meer op AD.nl


  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>