(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog 2 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.


  NOS: Meerdere slachtoffers bij aanslag Wenen, autoriteiten gaan uit van terrorisme

  nosnl.jpg In het centrum van Wenen zijn meerdere slachtoffers gevallen bij een of mogelijk meerdere schietincidenten. Oostenrijkse autoriteiten gaan ervan uit dat het om een terroristische aanslag gaat, melden Oostenrijkse media op basis van minister Nehammer van Binnenlandse Zaken.
  Het is onduidelijk wie of wat het doelwit was. Er is in elk geval geschoten in de buurt van een synagoge, maar die was dicht. Er zijn waarschijnlijk meerdere daders.
  Er wordt van uitgegaan dat er meerdere doden zijn gevallen. Volgens Der Standard is zeker één agent om het leven gekomen. Ook wordt gemeld dat zeker één dader is gedood. De politie heeft tot nu toe alleen bevestigd dat er meerdere gewonden zijn gevallen en dat er geschoten is.
  De politie roept mensen op pleinen te mijden en zoveel mogelijk thuis te blijven. Een deel van het openbaar vervoer is stilgelegd.
  Er circuleren veel tegenstrijdige berichten over wat er is gebeurd. Kronen Zeitung schrijft dat de aanslagpleger zichzelf heeft opgeblazen met een bomgordel. Ook zou er een gijzeling bezig zijn in de wijk Leopoldstadt.

  Lees meer op NOS.nl


  Corona slaat toe bij Ajax: Onana, Gravenberch, Klaassen en Tadic niet mee naar Denemarken

  AATXAJzw9nNVepy7q5Qfc1MkJaQUuF1ZekV0ypE3Xs8XjQs900-c-k-c0x00ffffff-no-rj.jpg Ajax reist met slechts zeventien spelers af naar Denemarken voor het duel met FC Midtjylland van morgenavond (21.00 uur) in de Champions League. Elf spelers van de club uit Amsterdam zijn besmet met het coronavirus, waaronder een paar belangrijke spelers.
  Keepers André Onana en Maarten Stekelenburg, middenvelders Davy Klaassen en Ryan Gravenberch, aanvaller Zakaria Labyad en aanvoerder Dusan Tadic ontbreken in de selectie van coach Erik ten Hag. Met uitzondering van tweede doelman Stekelenburg kwamen zij zaterdagavond allemaal in actie in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-2) in de eredivisie en vorige week in de uitwedstrijd bij Atalanta (2-2) in de Champions League.
  De 2,04 meter lange Kjell Scherpen (20) is op dit moment de enige doelman in de selectie van Ten Hag voor de wedstrijd van morgenavond in Herning. Scherpen keepte dit seizoen alleen nog vijf duels in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong Ajax, waar hij vorig seizoen ook al veertien duels voor speelde na zijn goede jaar in de eredivisie bij FC Emmen. Vierde doelman Dominik Kotarski (20) is ook besmet geraakt.

  Lees meer op AD.nl


  AD: Corona – Kabinet geeft negatief reisadvies voor de kerstvakantie

  Catshuis.jpgf16x9pfe61b479.jpg Het kabinet heeft besloten met een negatief reisadvies te komen tijdens de kerstvakantie voor vakanties naar het buitenland. Het Outbreak Management Team (OMT), de belangrijkste adviseur van de regering gedurende de coronacrisis, adviseerde dit. Het kabinet volgt dit advies.
  Dat betekent dat vakantiereizen in die periode worden afgeraden. Het Outbreak Management Team (OMT) is bang dat mensen het virus meenemen uit bijvoorbeeld skigebieden. Begin dit jaar raakten mensen besmet tijdens vakanties naar sneeuwgebieden in Italië en Oostenrijk, waarna het virus zich in Nederland verspreidde.

  Het kabinet heeft zondag in het Catshuis nog een aantal opties voor nieuwe coronamaatregelen besproken, maar heeft daar nog geen besluit over genomen. Overwogen wordt ook om musea, bioscopen en theaters vanaf donderdag twee weken te sluiten. Ook het op slot gooien van pretparken is een mogelijkheid, stellen ingewijden.

  Lees meer op AD.nl


  NOS: ‘Bijstand en minimumjeugdloon veel te laag, bedragen niet van deze tijd’

  geld.jpg De bijstand en het minimumjeugdloon moeten omhoog, want de bedragen zijn niet meer van deze tijd. Dat vindt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Het heeft vijf jaar onderzoek gedaan in tachtig gemeenten en concludeert dat tienduizenden mensen elke maand tientallen euro’s tekortkomen.
  Het huidige armoedebeleid is te karig voor de aanvragers, vindt het Nibud. En het is volgens de onderzoekers te ingewikkeld, ook voor de verstrekkers.

  Als er niet snel iets gebeurt, krijgen steeds meer mensen geldproblemen. “Nu er een crisis is en meer mensen voor hulp bij gemeenten aankloppen, adviseert het Nibud de regelingen versneld aan te passen en gemeenten meer ruimte te geven om hun inwoners ruimhartig te ondersteunen”, zeggen de onderzoekers.

  Lees meer op NOS.nl

  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>