(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog 3 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.

  NOS: Kabinet: niet naar het buitenland en musea, theaters en zwembaden dicht

  ANP-410305827.jpghf98da562itokCQS0NfrZ.jpg Het kabinet roept iedereen op om de komende maanden niet naar het buitenland te reizen. Dat wil zeggen niet in de kerstvakantie, maar ook niet in de eerste helft van januari. Bij de eerste coronagolf waren veel besmettingen terug te voeren op wintersportvakanties. Het kabinet wil voorkomen dat dat komende winter opnieuw gebeurt.
  Premier Rutte en minister De Jonge gaven vanavond een persconferentie over de nieuwe verscherpte coronamaatregelen.
  De oproep geldt ook voor ‘gele’ landen en gebieden. Geel in het reisadvies betekent dat er risico’s zijn, oranje betekent alleen noodzakelijke reizen. Over een compensatie voor de reisbranche wordt binnen het kabinet nog overleg gevoerd.
  Verder sluit het kabinet de komende twee weken bibliotheken, bioscopen, theaters, musea, pretparken en dierentuinen.

  De maximale groepsgrootte op straat gaat van vier naar twee. Ook het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een bruiloft of uitvaart gaat omlaag naar respectievelijk 20 en 30.
  Sportscholen blijven open omdat sport een te belangrijke lichamelijke en mentale uitlaatklep voor mensen is, zegt het kabinet. Maar mensen mogen er niet sporten in groepslessen. Over de sauna’s en zwembaden verschillen de berichten inmiddels. De sauna’s zouden toch open mogen blijven, maar of dat ook geldt voor de zwembaden al dan niet horend bij een sauna, is niet duidelijk.
  De maatregelen gaan morgen vanaf 22.00 uur in.

  Lees meer op NOS.nl


  NOS: Terreuraanslag Wenen eist vier levens, dader was aanhanger van IS

  nos.nl Bij de terreuraanslag gisteravond in het centrum van Wenen zijn vier burgers om het leven gekomen, twee mannen en twee vrouwen. Een aanslagpleger, naar later bleek een moslimextremist, is door de politie doodgeschoten. De autoriteiten denken dat er meerdere daders bij de aanslag betrokken waren. Een onbekend aantal mensen is aangehouden, in Wenen en andere Oostenrijkse gemeenten.
  Er is op zes plaatsen geschoten, onder meer in de buurt van een synagoge die op dat moment gesloten was. In totaal zijn zeventien mensen gewond geraakt, van wie er veertien zwaargewond zijn. Zeven zijn er zeer slecht aan toe.

  Minister van Binnenlandse Zaken Nehammer heeft vanochtend bekendgemaakt dat de aanslag is gepleegd door minstens één dader, een zwaarbewapende islamitische terrorist, die een aanhanger was van terreurbeweging IS. De aanslagpleger vuurde schijnbaar zonder specifiek doelwit op voorbijgangers en bezoekers van restaurants en bars.
  Het gaat om een 20-jarige Oostenrijker die naast zijn Oostenrijkse paspoort ook een Noord-Macedonisch paspoort had. De politie wist eerder te voorkomen dat deze man naar Syrië vertrok en hij was al eens veroordeeld voor deelname aan een terroristische organisatie. De man kreeg in april vorig jaar een celstraf van 22 maanden, maar werd begin december voorwaardelijk vrijgelaten. Verdere details over die veroordeling en vrijlating zijn niet gegeven.
  De Weense politie meldde kort na de persconferentie van Nehammer dat de bomgordel die de aanslagpleger droeg, nep was.

  Lees meer op NOS.nl


  NOS: Cijfers RIVM melden 7776 positieve tests, 529 minder dan gisteren

  corona.jpg Bij het RIVM zijn de afgelopen dag 7776 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 529 minder dan gisteren.
  Het zogenoemde besmettingsgetal R was op 16 oktober 1,11. Dat betekent dat 100 mensen samen 111 anderen besmetten. Alleen als de R onder de 1 zakt, neemt de verspreiding van het virus af.
  Er zijn 364 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 125 nieuwe opnames meer dan gisteren.
  Op weekbasis is het aantal tests afgelopen week gedaald ten opzichte van een week eerder. In een week tijd zijn er 64.085 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Een week eerder waren dat er 67.480. Dat is een afname van 5 procent. Een week eerder steeg het aantal tests nog met 20 procent.

  Op de intensive care werden 59 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 12 nieuwe opnames meer dan gisteren.
  In totaal liggen er nu 2653 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2545), van wie 609 op de IC (gisteren: 587). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

  Lees meer op NOS.nl

  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>