Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 januari 2020:

  • 6
  • 34
  • 619
  • 2.085
  • 15
  • 0

  Nieuwsblog: Chinese arts die alarm sloeg over coronavirus zelf door virus overleden

  (Volkskrant.nl) De Chinese oogarts die eind december alarm sloeg over het coronavirus en zelf besmet raakte, is overleden. De 34-jarige Li Wenliang werd aanvankelijk berispt wegens het ‘verspreiden van geruchten’.
  Li Wenliang liet op 30 december in een chatgroep van vroegere medestudenten weten dat er zeven mensen waren besmet met een virus dat op sars leek. Het noemen van sars ligt gevoelig in China: in 2003 overleden honderden mensen aan het virus nadat de Chinese staat de epidemie geheim had gehouden.
  Toen zijn bericht zich razendsnel op internet verspreidde, werd hij op het politiebureau van Wuhan ontboden. Daar werd hij berispt wegens ‘het verspreiden van geruchten’ en ‘het ernstig verstoren van de sociale orde’. Hij moest een verklaring ondertekenen waarin hij zijn ‘misdrijf’ toegaf. Volgens de autoriteiten in Wuhan was er weinig aan de hand. Het virus was onder controle en werd niet van mens tot mens verspreid, zeiden ze. Volgens The New York Times kon de burgemeester van Wuhan ook geen slecht nieuws gebruiken toen hij op 7 januari aankondigde dat zijn stad grootse plannen had om een topcentrum voor medische zorg en onderzoek te worden.
  (Lees HIER het hele artikel)


  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>