(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog dinsdag 10 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.

  (NOS) Minister Slob van onderwijs krabbelt terug over verklaringen die homoseksuele identiteit afwijzen

  Minister Arie Slob Verklaringen die van ouders van leerlingen vragen om homoseksuele identiteit af te wijzen, gaan te ver. Dat zegt minister Slob van Onderwijs na de ophef over uitspraken die hij gisteren deed in een debat.
  De minister zegt vandaag dat goed nagegaan moet worden wat er precies staat in de verklaringen van reformatorische scholen. “En als ze in strijd zijn met een veilig klimaat op school, dan moeten ze op een goede manier worden aangepast.”
  Slob kreeg veel kritiek na een Kamerdebat gisteren. Daarin ging het onder meer over reformatorische scholen die ouders van leerlingen vragen om een verklaring te tekenen waarin een homoseksuele leefwijze wordt afgewezen.
  Scholen hebben het recht om zo’n verklaring te vragen, zei de ChristenUnie-minister in het debat. Dat komt volgens hem voort uit de vrijheid van onderwijs en de vrijheid van godsdienst. Tegelijkertijd zijn scholen verplicht om voor alle leerlingen te zorgen voor een veilig klimaat, zei hij ook.
  Aan het eind van het debat kwam een Kamermeerderheid met een motie om korte metten te maken met dit soort verklaringen. De minister zei toen dat dat niet kon, omdat het strijdig is met de grondwet. Vandaag sprak Slob over “indien nodig de wetgeving aanpassen”.

  Lees meer op NOS.nl


  (NOS) Coronavirus: Nagenoeg evenveel besmettingen als gisteren, R-getal voor het eerst onder de 1

  Bij het RIVM zijn de afgelopen dag 4695 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 6 minder dan gisteren.
  Ten opzichte van een week eerder is het aantal nieuwe besmettingen afgelopen week fors gedaald. In een week tijd zijn er 43.624 nieuwe positieve tests bij het RIVM gemeld. Een week eerder waren dat er 64.036. Dat is een afname van 32 procent. Vorige week daalde het aantal besmettingen met 5 procent.
  Ook het percentage positieve tests is gedaald. Van alle mensen die getest werden was 14,5 positief. Een week eerder was dat 16,6 procent.
  Het R-getal is voor het eerst in deze tweede coronagolf onder de 1 gezakt. Het zogenoemde besmettingsgetal R was op 23 oktober 0,91. Dat betekent dat 100 mensen samen 91 anderen besmetten. Alleen als de R onder de 1 zakt, neemt de verspreiding van het virus af.

  Lees meer op NOS.nl


  (NU.nl) Sharon Dijksma (PvdA) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Utrecht

  Sharon Dijksma De Utrechtse gemeenteraad draagt Sharon Dijksma (PvdA) voor als de nieuwe burgemeester. Dat is dinsdagavond besloten na een raadsvergadering waarin werd gestemd over twee voorkeurskandidaten.
  Dijksma moet de opvolger van Jan van Zanen (VVD) worden, die in juli burgemeester van Den Haag werd. Peter den Oudsten (PvdA) was de afgelopen maanden waarnemend burgemeester van de Domstad.
  Dijksma is nu nog wethouder in Amsterdam. Eerder was Dijksma staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu in het kabinet-Rutte II, staatssecretaris van Economische Zaken in datzelfde kabinet, staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Balkenende IV en in meerdere periodes Tweede Kamerlid.
  Dijksma reageerde via een videoverbinding enthousiast op het nieuws. “Ik wil zeggen dat ik dolgraag een burgemeester voor alle Utrechters wil zijn. Ik kan niet wachten om niet alleen de raadsleden, maar ook alle inwoners van de stad te ontmoeten.”

  Lees meer op NU.nl

  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>