(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog donderdag 12 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.

  (NOS) Azarkan botst keihard met Kamer over petitie belediging profeet tijdens debat vrijheid van meningsuiting

  Farid Azarkan Fractieleider Azarkan (foto) van Denk is in de Tweede Kamer keihard aangevallen omdat hij het opnam voor een petitie waarin wordt opgeroepen om het beledigen van de profeet Mohammed strafbaar te stellen. De petitie werd twee dagen na de moord op de Franse leraar Paty opgesteld en 120.000 keer ondertekend.
  Azarkan zei het vreemd te vinden dat de Tweede Kamer deze petitie veroordeelt. Hij veroordeelde de timing, maar de ondertekenaars volgden de democratische regels en je moet overal over kunnen praten, stelde hij. “Dat heb ik liever dan dat je hier buiten het Tweede Kamergebouw wordt aangevallen omdat je een andere mening hebt.”
  Verschillende Kamerleden reageerden furieus. “Ik ben witheet”. zei CDA-Kamerlid Van Toorenburg. Zij zei dat Azarkan de vermoorde onschuld speelt. Zij noemde het “ziek” om twee dagen na de moord een oproep te doen om de reden voor die moord goed te praten. “Dit is een nieuw mes in de rug van die leraar.”
  ChristenUnie-leider Segers sloot zich daarbij aan: “Weet u wat u daarmee zegt? Die moordenaar had een punt.” VVD-Kamerlid Yesilgöz zei dat de timing meer dan ongelukkig was. “De timing is heel bewust. Daar is heel goed over nagedacht. U doet alsof het hier over vrijheid van meningsuiting gaat, maar dit is een asociale actie.”
  Azarkan benadrukte: “Ik heb die petitie niet geschreven, ik heb hem niet ondertekend, verdikkeme.” Hij zei alleen te willen verdedigen dat mensen het recht hebben om een petitie op te stellen, waar die ook over gaat, en dat daar dan vervolgens over gepraat kan worden.

  Bron: NOS.nl


  (RTL Nieuws) Opmerkelijk: geen enkele steun voor indienen motie PVV in Tweede Kamer

  Raymond de Roon Het komt bijna nooit voor dat een Kamerlid geen steun krijgt van andere Kamerleden om een motie in te dienen. Maar vanavond gebeurde dat wel: Raymond de Roon (PVV) diende een motie in bij de behandeling van de begroting van minister Blok van Buitenlandse Zaken. De indiening van de motie werd niet voldoende ondersteund, waardoor er niet over gestemd kan worden.
  Het PVV-Kamerlid diende een motie in waarin het kabinet wordt opgeroepen om uit het oprichtingsverdrag van het Internationaal Strafhof (ICC) te stappen. Dat hoofdaanklager Fatou Bensouda heeft verklaard dat ze zich laat leiden door de Islam, is volgens de motie een van de redenen om het verdrag op te zeggen.
  Dat laatste schoot de rest van de Kamer in het verkeerde keelgat. SP’er Sadet Karabulut vroeg De Roon direct om de motie terug te nemen. “In deze motie wordt Bensouda weggezet alleen maar omdat ze moslim is, dat kan niet. Dat kan ik niet ondersteunen met een goed geweten”, zei Sven Koopmans van de VVD.
  Om een motie in te dienen moet een Kamerlid ondersteuning krijgen van vier collega’s. En dat gebeurde niet, terwijl het toch vaak een automatisme is voor de Kamerleden. Alleen het CDA en ChristenUnie denken er anders over. Een Kamerlid moet moties kunnen indienen ‘al zijn de teksten nog zo verschrikkelijk’, zei Martijn van Helvert (CDA).
  SGP’er Kees van der Staaij (al 22 jaar Kamerlid) kan zich ‘slechts een enkele keer’ herinneren dat het is voorgekomen dat een motie geen steun kreeg van collega’s. Het is een ‘curiosum’. In het nieuwe reglement voor de Kamer wordt trouwens voorgesteld om de steunverklaring van vier collega’s te schrappen. Het reglement moet nog worden goedgekeurd.
  De Roon (foto) kan trouwens zijn motie bij een ander debat waarin het onderwerp aan de orde komt gewoon weer indienen. Met de handtekeningen van vier fractiegenoten zal de motie dan alsnog in stemming worden gebracht.

  Bron: RTL Nieuws

  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>