(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog maandag 9 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.

  (NOS) Wilders over bedreiging: ‘Het komt hard aan’, OM wil vervolging

  Geert Wilders “Walgelijk”, “pure intimidatie” en “een nieuw dieptepunt”. In politiek Den Haag is met afschuw gereageerd op de bedreiging van Geert Wilders. Gisteren kwam een video (klik hier) naar buiten waarin te zien is dat iemand schiet op een afbeelding van de PVV-leider.
  Het Openbaar Ministerie spreekt van een “strafbare bedreiging” en zegt alles in het werk te stellen om de man op te sporen en hem te vervolgen. “Mocht hij in het buitenland zitten, dan wordt gekeken naar de mogelijkheden tot internationale rechtshulp”, laat het OM weten.
  Het gaat om de Turkse Nederlander Sait Cinar, die naar eigen zeggen in Turkije verblijft. In een telefoongesprek met de NOS zegt hij dat hij de video heeft gemaakt “om te laten zien dat de overheid de moslimgemeenschap niet eerlijk behandelt”. “Geert Wilders beledigt de hele moslimgemeenschap en dat is dan vrijheid van meningsuiting. Als ik iets doe met een profiel van hem, dan is het meteen doodsbedreiging. Het is niet rechtvaardig.”
  Wilders zegt dat de bedreiging hard aankomt. “Je ziet een poster van jezelf, je ziet iemand die een echt pistool leegschiet op je hoofd”, reageert hij. Wilders noemt het inhoudelijk niet anders dan de tientallen bedreigingen die hij maandelijks krijgt. “Dat zijn woorden, net zo erg, maar nu zie je het in beeld.”

  Lees meer op NOS.nl


  (NOS) Kuipers: duidelijke kentering in tweede golf coronabesmettingen

  De ziekenhuisbezetting is in de afgelopen 24 uur licht gestegen. Volgens Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding is dat echter niet verontrustend en is er een duidelijke kentering van de tweede golf.
  Er liggen op dit moment 2317 coronapatiënten in het ziekenhuis, 28 meer dan gisteren. Van hen liggen er 1717 in de klinieken en 600 op de intensive care. Gisteren waren er nog 598 IC-patiënten.
  Kuipers wordt niet zenuwachtig van deze stijging. “De daling ging zo snel dat je dit kon verwachten. Het is dus ontzettend goed nieuws.” In een kleine week is de ziekenhuisbezetting met 300 covid-patiënten afgenomen.
  Die afname is vooral goed nieuws voor non-covid-patiënten. “Het is nog iets te vroeg om de reguliere zorg te hervatten, maar het is wel een eerste aanzet. Je moet bedenken dat covid-patiënten ook langer dan gemiddeld in het ziekenhuis liggen. Dat betekent dat je met één covid-bed meer dan één reguliere patiënt kan behandelen”, aldus Kuipers.

  Lees meer op NOS.nl


  (NU.nl) Biden roept op tot dragen mondkapje: ‘Masker is geen politiek statement’

  Joe Biden Aanstaand president Joe Biden roept Amerikanen op een mondkapje te dragen om het coronavirus terug te dringen. “Doe het voor jezelf, doe het voor je buren. Een masker is geen politiek statement maar een goede manier om het land weer bij elkaar te krijgen”, zei hij in een toespraak in zijn woonplaats Wilmington.
  Met die laatste uitspraak verwijst hij naar Donald Trump, die er een sport van lijkt te maken om geen mondkapje te dragen bij bijeenkomsten. Veel van diens aanhangers laten dat ook achterwege. Biden benadrukte dat het wel een effectief middel is om verspreiding van het virus te stoppen.
  Biden zei er alles aan te doen om de pandemie te keren als hij is beëdigd. Hij waarschuwde dat de VS een heel donkere winter staat te wachten. Hij sprak optimistisch over het nieuws van een mogelijk vaccin van het farmabedrijf Pfizer, maar zei dat het er waarschijnlijk niet binnen enkele maanden zou zijn.
  De aanstaande president maakte eerder maandag bekend wie er plaatsneemt in zijn coronataskforce. Dit twaalfkoppige team met deskundigen gaat hem “gedetailleerd, wetenschappelijk advies” leveren om het coronavirus onder controle te krijgen.
  Omdat Trump nog geen verkiezingsnederlaag erkend heeft, krijgt Biden nog geen toegang tot overheidsgeld. Ook kan zijn team nog niet in gesprek met overheidsdeskundigen om plannen af te stemmen.

  Lees meer op NU.nl

  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>