Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 januari 2020:

  • 15
  • 16
  • 273
  • 632
  • 10
  • 0

  Nieuwsblog: Oud-minister Rudolf de Korte (83) overleden

  (NOS) Voormalig VVD-politicus Rudolf de Korte is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij maakte carrière in het bedrijfsleven bij onder meer Shell en Unilever, en klom in 1977 op bij de VVD na het leiden van een succesvolle verkiezingscampagne.
  De Korte gold in de jaren 80 als een van de vertrouwelingen van VVD-leider Nijpels. In maart 1986 werd hij minister van Binnenlandse Zaken en na verkiezingen later dat jaar minister van Economische Zaken en vice-premier in het tweede kabinet van Ruud Lubbers.
  Lubbers had overigens liever iemand anders op die post gehad en in het kabinet ontstond herhaaldelijk wrijving tussen de twee.
  De Korte werd in december 1986 en plein public teruggefloten door de premier. De vice-premier had zich bij een bijeenkomst van een regionale VVD-afdeling tegen plannen voor een bezoek van koningin Beatrix aan keizer Hirohito van Japan gekeerd, terwijl daar in de ministerraad nog geen besluit over was genomen. “Dit valt in de categorie: eens maar niet weer”, zei Lubbers ten overstaan van de Tweede Kamer tegen De Korte.
  (Lees HIER het originele artikel)


  Leave a Reply

  You can use these HTML tags

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>