(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog vrijdag 13 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.

  (NOS) Politici vaker ernstig bedreigd, ook door kinderen onder de twaalf

  Het aantal politici dat bedreigd wordt neemt toe en de bedreigingen worden steeds ernstiger. Het gaat vaker om doodsbedreigingen en politici worden ook vaker op straat bedreigd. Michiel Zwinkels, hoofdofficier van justitie van het arrondissementsparket Den Haag, maakt zich vooral zorgen over het groeiend aantal jongeren dat dreigt om politici iets aan te doen.
  “Je ziet zelfs kinderen onder twaalf jaar die politici bedreigen. Dat is een zorgelijke trend”, aldus de officier van justitie. Die jongeren krijgen over het algemeen een “berispend gesprek” met de ouders erbij op het bureau. “Ze hebben vaak geen besef dat het heel ernstig is wat ze hebben gedaan. Maar voor politici komt een bedreiging door een kind even hard aan.”
  Het Team Bedreigde Politici bekijkt alle aangiften die binnenkomen en probeert zoveel mogelijk ernstige bedreigingen voor de rechter te krijgen. Driekwart van de aangiftes komt van PVV-leider Geert Wilders, die al zestien jaar zwaar beveiligd wordt. Zwinkels noemt de online video waarin een man kogels afvuurt op een afbeelding van Wilders een dieptepunt.
  In 2020 is 497 keer melding gedaan van bedreiging van een politicus. Daarvan zijn er 179 doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie, omdat het om strafbare feiten gaat. In 2018 hebben zes aangiftes uiteindelijk tot een strafzaak geleid, vorig jaar waren dat er dertien en dit jaar negen, tot nog toe. Zwinkels verwacht dat de groei de komende jaren doorzet. Het Openbaar Ministerie zet er ook op in om meer zaken voor te laten komen.

  Bron: NOS.nl


  (NOS) Amerikaanse tv-zenders: Biden wint in Georgia, Trump in North Carolina

  Amerikaanse tv-zenders CNN, NBC, ABC en CBS zeggen dat de Democraat Joe Biden de winnaar is van de presidentsverkiezingen in de staat Georgia en dat president Trump in North Carolina heeft gewonnen. Ze voorspellen dat op basis van de nu getelde stemmen. Georgia en North Carolina waren de enige staten waar nog geen winnaar was aangewezen door de media.
  De uitslag in Georgia is nog niet definitief. Vandaag begon een handmatige hertelling, omdat de wet dat voorschrijft bij een verschil van minder dan een half procent. Biden heeft een voorsprong van 14.000 stemmen (0,28 procent). De kans dat de hertelling een overwinning van Trump oplevert is nihil.
  Als Biden in Georgia wint is dat opvallend: de zuidelijke staat ging bijna drie decennia achtereen naar de Republikeinse presidentskandidaat. De laatste Democraat die hier won was Bill Clinton in 1992.
  Bij de telling dit jaar ging Trump aanvankelijk ruim aan kop, maar naarmate de uitkomsten van de stad Atlanta en omgeving binnenkwamen, liep Biden steeds verder op hem in, om hem uiteindelijk achter zich te laten.
  CNN wijt de Democratische overwinning aan een goed georganiseerde campagne en de toegenomen afwijzing van de Republikeinse standpunten over een zorgverzekering en abortus.
  Biden, de winnaar van de verkiezingen, heeft nu 306 kiesmannen achter zich, aanzienlijk meer dan de 270 die nodig zijn om tot winnaar te worden uitgeroepen. Trump blijft op 232 stemmen steken. Dat zijn precies dezelfde aantallen als bij de verkiezingen van 2016, maar toen kreeg de Republikein Trump 306 stemmen achter zich en zijn tegenstrever Hillary Clinton 232.
  Uitgedrukt in het aantal stemmen ligt Biden 5 miljoen stemmen voor op Trump; 78 miljoen Amerikanen (50,8 procent van de uitgebrachte stemmen) kozen voor Biden, 72,7 miljoen Amerikanen (47,5 procent) gaven hun stem aan Trump.
  Maar Trump weigert nog altijd zijn nederlaag te erkennen. Volgens hem is er bij de verkiezingen op grote schaal gefraudeerd. Zijn advocaten vechten in meerdere staten de uitslag aan. Bewijzen voor dergelijke grootschalige fraude zijn niet.

  Bron: NOS.nl

  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>