(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog vrijdag 6 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.

  (NOS) Rutte: alle leraren moeten alle spotprenten kunnen laten zien

  nos.nl Premier Rutte nam in zijn wekelijkse persconferentie ruim het woord om te reageren op de ondergedoken leraren van scholen in Rotterdam en Den Bosch. Zij worden bedreigd omdat zij in hun lessen spotprenten lieten zien over moslimextremisme en de profeet Mohammed.
  “Ik wil op deze plek benadrukken hoe wezenlijk het voor ons allemaal is om de vrijheid van meningsuiting te kunnen bespreken in onze klaslokalen”, zei Rutte. “We kunnen niet zonder die vrijheid. Dan stokt onze creativiteit en vooruitgang. Niemand heeft het recht om niet beledigd te worden.”
  Hij vindt dat alle leraren de vrijheid moeten hebben hun les te geven zoals zij willen, en dus ook spotprenten moeten kunnen laten zien in de lessen maatschappijleer. Dat leraren hierom worden bedreigd vindt hij “absurd” en iets dat het land niet mag tolereren.

  Lees meer op NOS.nl


  (NOS) Drie tieners aangeklaagd voor betrokkenheid bij onthoofding Franse docent Paty

  nos.nl In Frankrijk zijn drie tieners aangeklaagd vanwege hun vermoedelijke contact met de man die leraar Samuel Paty vorige maand vermoordde. Het gaat volgens persbureau AFP om twee 18-jarige mannen en een 17-jarig meisje. Het drietal wordt terroristische samenzwering ten laste gelegd. Ze zitten vast.
  In totaal zijn nu tien mensen aangeklaagd vanwege betrokkenheid bij de aanslag op Paty. Onder hen zijn twee kinderen van 14 en 15 die ervan worden beschuldigd dat ze de docent aanwezen aan de moordenaar.
  Half oktober werd de 47-jarige Paty in de buurt van Parijs door een Tsjetsjeen van 18 onthoofd, omdat hij in een les over de vrijheid van meningsuiting spotprenten over de profeet Mohammed had laten zien. De dader werd door de politie doodgeschoten.

  Lees meer op NOS.nl


  (NOS) Tv-zenders VS schakelden weg bij Trump, ‘vrezen grote gevolgen van wat hij zegt’

  nos.nl Wegschakelen bij een verklaring van president Trump over de presidentsverkiezingen: het gebeurde gisteravond laat op meerdere Amerikaanse nieuwszenders tegelijk.
  Onder meer MSNBC, CBS, ABC en CNBC stopten met het uitzenden van een media-optreden van Trump, die opnieuw beweerde dat wordt gefraudeerd met de verkiezingsuitslag. Daarvoor is geen enkel bewijs; de presentatoren kwamen daarom vanuit de studio meteen met disclaimers.
  CNN en Fox News zonden de persverklaring wel helemaal uit, maar kwamen na afloop eveneens met waarschuwende woorden. CNN-presentator Jake Tapper sprak van een slechte dag voor de democratie, met “leugen na leugen, zonder enkel bewijs”.

  Lees meer op NOS.nl


  (AD) Rapper King Von (26) op straat doodgeschoten

  nos.nl De Amerikaanse rapper King Von (26), onder meer bekend van zijn nummer Crazy Story, is vandaag op straat in Atlanta doodgeschoten. Hij laat naar verluidt drie kinderen na.
  Het gebeurde volgens lokale media bij een shishalounge. Buiten kregen twee groepjes mannen het met elkaar aan de stok, waarbij uiteindelijk werd geschoten. Dayvon Bennett, zoals de artiest eigenlijk heet, kwam daarbij om het leven.
  Twee andere mannen overleden ook, drie raakten gewond. Agenten openden eveneens het vuur om het incident te beëindigen, maar volgens de politie schoten zij niet de rapper dood. Het incident wordt nog volop onderzocht.

  Lees meer op AD.nl

  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>