(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog woensdag 11 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.

  (NU.nl) OMT adviseert alle nertsenfokkerijen eind december al te sluiten

  Nerts Nertsenfokkerijen zouden vóór januari al hun dieren moeten doden en de huiden moeten verkopen, zo blijkt uit een woensdagavond gepubliceerd advies van het Outbreak Management Team Zoönosen (OMT-Z). Het kabinet neemt het advies over en vermoedt dat dan bij eventuele overgebleven bedrijven ook het overgrote deel van de nertsen geruimd kan zijn.
  Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) zegt daarnaast dat er een stoppersregeling komt die nertsenfokkerijen de helpende hand moet reiken.
  Eerder deze woensdag werd duidelijk dat een meerderheid in de Tweede Kamer nog vóór de Kerst een stop op de nertsenhouderij wil. Aanvankelijk zou de nertsenfokkerij in 2024 aan banden worden gelegd, maar dat werd vanwege de vele coronabesmettingen bij nertsen al teruggebracht tot maart volgend jaar.
  De roep om een nog snellere stop op nertsenfokkerijen volgt na berichten vanuit Denemarken. Daar is het coronavirus gemuteerd nadat het in aanraking kwam met de dieren. Inwoners werden daardoor met een nieuwe variant van het virus opgenomen in het ziekenhuis.
  GroenLinks deed mede daarom een voorstel om eind november al een verbod van kracht te laten gaan, door gebruik te maken van de Wet publieke gezondheid. Het voorstel kon rekenen op steun van de PVV, SP, PvdA en Partij voor de Dieren. Ook de D66 schaart zich achter een eerdere stop, maar spreekt tegelijkertijd de vrees uit dat een abrupte stop voor “chaos” gaat zorgen.

  Lees meer op NU.nl


  (NU.nl) Boete voor niet dragen mondmasker wordt 95 euro, waarschijnlijk per 1 december

  Het niet dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes gaat beboet worden met 95 euro, bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid woensdagavond aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf.
  Naar verwachting gaat de boete vanaf 1 december in. De Tweede Kamer ontvangt dinsdag de zogeheten ministeriële regeling, onderdeel van de coronawet. Daarin staat ook de boete beschreven.
  Het kabinet kondigde vorige maand een landelijke mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes aan. Rutte benadrukte tijdens een persconferentie dat er voorafgaand aan de mondkapjesplicht nog enig “juridisch werk” te verzetten was, waardoor het de afgelopen weken bij een “dringend mondkapjesadvies” bleef.
  Ook andere coronaboetes bedragen 95 euro, omdat boetes boven de 100 euro kunnen leiden tot een strafblad. Zo’n justitiële aantekening kan te grote gevolgen hebben voor een relatief klein vergrijp, aldus het kabinet in september.

  Lees meer op NU.nl


  (NOS) Trump verschijnt na dagen weer in het openbaar, maar zegt niets

  Donald Trump President Trump heeft zich voor het eerst sinds het bekend worden van de verkiezingsuitslag in het openbaar laten zien. Op de nationale begraafplaats in Arlington, net buiten Washington, was hij bij de jaarlijkse presidentiële herdenking op Veteranendag.
  Trump werd vergezeld door vicepresident Mike Pence. De twee zeiden niets tegen de aanwezige pers.
  Afgezien van bezoekjes aan zijn eigen golfbaan was Trump tot vandaag niet buiten het Witte Huis geweest. Zes dagen geleden hield hij zijn laatste toespraak, in de persruimte van het Witte Huis.
  Trump weigert zijn verlies bij de presidentsverkiezingen te erkennen en heeft de afgelopen dagen in tweets herhaaldelijk gesproken over verkiezingsfraude, zonder bewijs daarvoor te noemen.
  De president heeft in meerdere staten rechtszaken aangespannen, maar de belangrijkste heeft hij tot nu toe verloren. Bewijs van fraude konden zijn advocaten niet overleggen.
  Vanavond werd wel bekend dat de staat Georgia alle uitgebrachte stemmen handmatig gaat hertellen. Dat heeft te maken met de te kleine marge tussen Trump en Biden in die staat. De verkiezingsuitslag in Georgia zal niet van invloed zijn op de einduitslag van de verkiezingen.

  Lees meer op NOS.nl


  (NU Sport) Oranje speelt 1-1 gelijk tegen Spanje en blijft zonder zege onder De Boer

  Frank de Boer Het Nederlands elftal heeft woensdag de oefenwedstrijd tegen Spanje gelijkgespeeld. Het werd 1-1 in de Johan Cruijff ArenA, waardoor bondscoach Frank de Boer nog altijd zonder overwinning is met Oranje.
  In de eerste helft was Spanje veel sterker en kwam de ploeg van bondscoach Luis Enrique na negentien minuten op 1-0 door een goal van Sergio Canales. Na rust herstelde Oranje zich en werd het snel 1-1 via Donny van de Beek, die zijn tweede interlandtreffer maakte. Daarna kregen beide ploegen nog kansen, maar het bleef gelijk.
  Door het gelijkspel gaat De Boer de boeken in als de eerste bondscoach die niet wint in zijn eerste vier interlands. Hij verloor bij zijn debuut van Mexico en tegen Bosnië en Herzegovina en Italië werd gelijkgespeeld.
  Oranje was voorafgaand aan deze interlandperiode de mondiale nummer vijftien en tiende van Europa, maar de voorsprong op achtervolger Zwitserland is klein.

  Lees meer op NU.nl

  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>