(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog zaterdag 7 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.

  (NOS) Media VS roepen Biden uit tot winnaar verkiezingen, maar Trump wil verlies niet nemen

  Volgens persbureau AP en andere grote Amerikaanse media heeft Joe Biden de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. De Democraat heeft de staat Pennsylvania gewonnen, zeggen de media op basis van het aantal getelde stemmen.
  Daarmee heeft hij het aantal van 270 benodigde kiesmannen bereikt (hij stond tot vandaag op 264). Nieuwszender CNN kwam als eerste met het bericht, spoedig gevolgd door andere grote networks.
  Ook de staten Wisconsin en Michigan gaan naar Biden. Alle drie deze staten vielen bij de vorige verkiezingen in 2016 toe aan president Trump. AP en nieuwszender Fox News roepen Biden ook tot winnaar uit in Arizona, maar andere media doen dat (nog) niet.
  Het verschil tussen Biden en Trump in Pennsylvania zou ruim 34.000 stemmen zijn, een fractie meer dan 0,5 procentpunt. En dat zou betekenen dat er geen hertelling komt in de staat. Er zijn twintig kiesmannen in Pennsylvania.
  Als Biden inderdaad de verkiezingen wint is het voor het eerst sinds 1992 dat de zittende president niet wordt herkozen.
  Joe Biden zegt in een eerste reactie dat hij “vereerd en nederig” is en roept het land op zich weer te verenigen. Hij wil, zoals hij al eerder heeft gezegd, “president voor alle Amerikanen” zijn.
  Om 02.00 uur Nederlandse tijd houdt hij in zijn woonplaats Wilmington in de staat Delaware een toespraak, waarin hij de verkiezingsoverwinning zal opeisen. Het is dan aan de Amerikaanse oostkust 20.00 uur, prime time voor de tv-zenders.

  (NOS) Trump legt zich niet neer bij overwinning Biden, en kondigt rechtszaak aan

  President Trump heeft gereageerd op het nieuws dat Joe Biden de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Hij zegt dat zijn team maandag naar de rechter stapt om de verkiezingsuitslag aan te vechten. “De verkiezingen zijn nog lang niet voorbij”, staat in een schriftelijke verklaring.
  “We weten allemaal waarom Joe Biden zich haast om zich ten onrechte voor te doen als de winnaar en waarom zijn ‘bondgenoten in de media’ hem zo proberen te helpen: ze willen niet dat de waarheid aan het licht komt”, aldus Trump.
  Volgens Trump heeft Biden in geen enkele staat gewonnen. “Laat staan in een van de omstreden staten waar verplichte hertellingen aankomen. Of staten waar ons team nog juridische stappen kan zetten, die de uiteindelijke winnaar zouden kunnen bepalen.”
  Trump verwijst bij die uitspraak naar Pennsylvania, “waar onze waarnemers geen toegang kregen tot het tellen van de stemmen”. “Wettig uitgebrachte stemmen bepalen wie de president is, niet de nieuwsmedia.”
  Komende maandag stapt Trumps team naar de rechter om “te zorgen dat de wet volledig wordt nageleefd en de rechtmatige winnaar op zijn plek terechtkomt”.
  Trump vraagt zich in de verklaring ook af wat Biden verbergt. “Ik vind het schokkend dat Bidens team hier niet mee wil instemmen en wil dat de stembiljetten worden geteld, zelfs als ze ongeldig zijn. Alleen een partij die zich zo misdraagt houdt verkiezingswaarnemers buiten de deur.” Trump zal niet rusten voordat “het Amerikaanse volk de eerlijke telling van de stemmen krijgt waar het recht op heeft”, schrijft hij.
  De president zei de afgelopen dagen herhaaldelijk dat er wordt gefraudeerd met de verkiezingsuitslag, zonder daarvoor bewijzen te geven.

  Bron: NOS.nl

  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>