(Google Translate)
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanRussianSpanishThai
Advertentie

Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 november 2020:  Nieuwsblog zondag 8 november 2020

  Een keuze uit het belangrijkste of opmerkelijk nieuws van de dag, eventueel voorzien van Jury’s persoonlijke mening of commentaar.

  (NOS) Biden verzoenend in speech: ‘Niet voor blauwe of rode staten, maar Verenigde Staten’

  Biden en Harris Joe Biden wil een president voor alle Amerikanen zijn, zei hij in zijn overwinningstoespraak in zijn thuisstad Wilmington in de staat Delaware. Het was de eerste keer dat Biden in het openbaar sprak, sinds hij door Amerikaanse media gistermiddag werd uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen.
  Biden sprak verzoenende woorden. “Ik ben geraakt door het vertrouwen dat jullie me geven. Ik beloof om te verbinden, niet om te verdelen. Ik ben er niet voor de blauwe of rode staten, maar voor de Verenigde Staten.” Hij sprak van “een overwinning voor het volk”.
  Biden deed ook een handreiking naar alle aanhangers van president Trump. “Iedereen die op Trump heeft gestemd: ik snap jullie teleurstelling. Ik heb zelf ook een paar keer verloren. Maar laten we elkaar een kans geven. Het is tijd om de harde retoriek achter ons te laten. We moeten stoppen met onze tegenstanders als vijanden zien. Het zijn geen vijanden, maar Amerikanen.”
  De 77-jarige Biden stond stil bij de slachtoffers van de pandemie en sprak zijn steun uit aan de nabestaanden. Hij kondigde de oprichting van een taskforce met wetenschappers aan die op de eerste dag van zijn presidentschap het coronavirus gaat bestrijden. “We zullen er alles aan doen om de pandemie aan te pakken.”


  Running mate Kamala Harris introduceerde Biden en sprak vooraf waardering uit voor de kiezers en de vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de campagne. “Jullie hebben de integriteit van onze democratie beschermd. We waarderen jullie moed en vrijgevigheid”, sprak ze.
  “Jullie hebben gekozen voor hoop, eenheid, fatsoen, wetenschap en ja… de waarheid. Jullie hebben gekozen voor Joe Biden, iemand die onze wonden zal helen en ons weer zal verenigen.”

  Meer op NOS.nl


  (NOS) RIVM meldt 5703 nieuwe besmettingen, bijna duizend minder dan gisteren

  Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5703 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 974 minder dan gisteren werden gemeld. Afgelopen week was vrijwel dagelijks sprake van een daling van het aantal nieuwe besmettingen, vrijdag was een uitzondering.
  Het is de vijfde dag op rij dat de bezetting in ziekenhuizen (verpleegafdelingen en IC samen) daalt. Er zijn 149 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 99 nieuwe opnames minder dan gisteren.
  Op de intensive care werden 36 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat is één nieuwe opname minder dan gisteren.
  In totaal liggen er nu 2295 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2384), van wie 598 op de IC (gisteren: 602). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.
  Het is de vijfde dag op rij dat de ziekenhuisbezetting daalt.

  Meer op NOS.nl


  (Nieuwsuur) Maasstad Ziekenhuis Rotterdam merkt niks van daling coronapatiënten

  Nieuwsuur Hoewel het erop lijkt dat de besmettingen teruglopen en ook in de ziekenhuizen iets minder coronapatiënten liggen, zijn ze er bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam nog lang niet gerust op. De stad is nog steeds een coronabrandhaard en ze merken er nog niks van dalende cijfers. Peter Langenbach, voorzitter van de Raad van Bestuur, bereidt het ziekenhuis juist voor op het opschalen van de IC-capaciteit.
  “We leiden tachtig verpleegkundigen van andere afdelingen op als buddy voor het personeel op de intensive care. Dat gaat niet zonder het nog verder afschalen van de andere zorg, zoals operaties en behandelingen. Zo overschrijden we steeds weer een grens”, zegt Langenbach.
  Gebrek aan personeel is een groot probleem in het ziekenhuis. Afgelopen week moest het Maasstad weer twee keer de spoedeisende hulp sluiten. “De IC ligt eigenlijk ook helemaal vol. Het is elke dag weer puzzelen om alle patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen.”

  Meer op de pagina van NOS-NTR Nieuwsuur


  (NOS) Man schiet kogels op foto van Wilders, PVV-leider doet aangifte

  Geert Wilders Geert Wilders gaat aangifte doen naar aanleiding van een online video waarin iemand met een vuurwapen kogels afvuurt op een afbeelding van de PVV-leider. De video is te zien op de websites Dumpert en GeenStijl.
  “Het wordt steeds gekker met bedreigingen”, zegt Wilders in een reactie tegen de NOS. “Ik hoop dat het Openbaar Ministerie eindelijk eens een keer in actie komt tegen bedreigers.”
  De man die het vuurwapen vasthoudt is de Turkse Nederlander Sait Cinar. Volgens de Volkskrant werd hij in 2014 veroordeeld tot 60 dagen gevangenisstraf, waarvan 44 voorwaardelijk, wegens opruiing in een filmpje op Facebook.
  “Dit is de vrijheid van meningsuiting”, zegt Cinar voordat hij de kogels afvuurt. “Dit is een cartoon van Geert Wilders”, voegt hij eraan toe. Het is niet duidelijk waar de video is opgenomen. Mogelijk verblijft Cinar in Turkije.
  In een interview met de krant in 2015 zegt Cinar te zijn aangehouden op Schiphol, nadat hij in Turkije een video had gemaakt waarin hij aan het schieten was en daarbij had gesproken over onder meer terreurgroep IS en Joden. Naar eigen zeggen deed hij dat om aandacht te trekken.
  Ook zou Cinar de oprichter zijn van Altijdgeslaagd.nl, een website waar hij de vragen en antwoorden van het theorie-examen van het autorijbewijs verkoopt.
  Wilders wordt al jaren ernstig bedreigd en daarom zwaar beveiligd. Hij doet regelmatig aangifte van die bedreigingen.

  Bron: NOS.nl

  Geef een reactie

  Je kan deze HTML-tags gebruiken

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>