Koninklijk Huis: Prinses Beatrix ontslagen uit ziekenhuis na operatie aan linkeroor

(AD.nl) Prinses Beatrix is zaterdag uit het ziekenhuis ontslagen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd.
De moeder van koning Willem-Alexander werd vrijdag in het Leids Universitair Medisch Centrum geopereerd aan haar linkeroor. Ze had een cholesteatoom, een hardnekkige vorm van middenoorontsteking. Ontstekingscellen tasten daarbij de botjes in het middenoor aan, wat kan leiden tot gehoorverlies.

Bericht: 12 juni 2021 18.45 uur.

Prinses Amalia ziet voorlopig af van toelage

(NOS.nl) Prinses Amalia ziet voorlopig af van haar toelage. In december wordt ze achttien en vanaf dat moment heeft ze volgens de wet recht op zo’n 1,6 miljoen euro per jaar. Een kleine 300.000 euro per jaar daarvan is inkomen, de vergoeding voor personele en materiële uitgaven is ruim 1,3 miljoen.
Nu meldt Amalia dat ze tot het eind van haar studie geen beroep doet op het inkomensdeel van haar uitkering, en dat ze “zolang zij geen hoge kosten zal maken in haar functie als Prinses van Oranje” ook de onkostenvergoeding terugstort. De kroonprinses heeft daar zelf een brief over geschreven aan demissionair premier Rutte en die heeft de Tweede Kamer geïnformeerd.
Amalia slaagde gisteren voor haar eindexamen gymnasium. Ze gaat niet meteen een vervolgopleiding doen, maar ze wil “eerst de wereld verkennen”. In haar brief schrijft de kroonprinses dat ze het “ongemakkelijk” vindt om een uitkering te krijgen zolang ze daar “weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen en andere studenten het zoveel moelijker hebben, zeker in deze onzekere corona-tijd”.
Dat een lid van het Koninklijk Huis afziet van de toelage, is nog nooit eerder gebeurd.
De toelage voor het Koninklijk Huis is bijna elk jaar een thema bij de behandeling van de begroting in de Tweede Kamer. In aanloop naar haar achttiende verjaardag kwam daar ook de discussie bij over de financiën van de kroonprinses. Sommige Kamerleden vinden het bedrag voor Amalia te hoog.
Rutte heeft begrip en waardering voor de stap van de kroonprinses. Hij benadrukte dat het “echt haar brief en haar besluit was”.

Bericht: 11 juni 2021 23.40 uur.

Next Post

Opmerkelijke Berichten: Dode hond die met vastgebonden poten in water werd gedumpt is waardig gecremeerd

ma jun 14 , 2021
(Telegraaf.nl) De dode hond die twee weken geleden in het water werd gevonden met vastgebonden voorpoten, is vandaag gecremeerd. Zijn […]
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Translate »