Nieuws Binnenland:

(AD.nl) De brand in Hilversum die eind mei aan twee personen het leven kostte is aangestoken, meldt de politie. De twee slachtoffers werden voorafgaand aan de brand geïntimideerd. Zo is er eens voor de brand een dode rat voor hun deur gelegd.
De woning aan de Lutherhof werd in de periode voor de brand onder meer bekogeld met eieren en stenen en er werd een dode rat voor de voordeur gelegd. Het recentste incident was een week voor de brand, op 20 mei. Toen werd er een steen door de raam van de woonkamer gegooid.

Bericht: 8 juni 2021 21.00 uur.

7-jarig meisje overleden bij verkeersongeluk Leiden

(NOS.nl) In het centrum van Leiden is vanmiddag een 7-jarig meisje om het leven gekomen doordat ze onder een bus terechtkwam. Het meisje fietste met haar ouders op de Steenstraat, bij de Beestenmarkt. Volgens de politie moest ze uitwijken, vermoedelijk omdat de deur van een stilstaande taxi plotseling opensloeg. Het meisje viel en kwam daarbij onder een langsrijdende bus terecht. Ze overleed ter plekke.
De Beestenmarkt is een drukke plek in de oude binnenstad van Leiden, die is ingericht als fietsstraat. Verder is de plek alleen toegankelijk voor voetgangers, stadsbussen en taxi’s. Op zaterdag is er een drukbezochte markt, waardoor veel mensen het ongeluk hebben zien gebeuren. Voor hen is Slachtofferhulp beschikbaar.
De precieze toedracht van het dodelijke ongeval wordt nog onderzocht. De Steenstraat was zaterdagmiddag voor lange tijd afgesloten.

Bericht: 5 juni 2021 22.00 uur.

Vier maanden cel voor man die RIVM-baas Jaap van Dissel bedreigde

(Telegraaf.nl) De politierechter in Den Haag heeft woensdag een 48-jarige man uit Sittard veroordeeld tot vier maanden cel voor het bedreigen van RIVM-baas Jaap van Dissel. Dat is conform de eis. Bart van W. uitte doodsbedreigingen in een besloten Facebook-groep en ook vorige maand tijdens een demonstratie voor de Haagse rechtbank, waar op dat moment twee vrouwen terechtstonden voor eveneens het bedreigen van de RIVM-baas.
Van Dissel wordt ernstig bedreigd door een groep mensen die in complotten geloven, onder wie Van W. Zij geloven dat de RIVM-baas behoort tot een satanistisch en elitair pedonetwerk. „Verdachte gelooft kennelijk dat Van Dissel een moordenaar en een pedofiel is. Hij acht het geoorloofd om daartoe strafbare feiten te plegen. Er is sprake van eigenrichting”, aldus de officier van justitie.
De baas van het RIVM is volgens de officier overigens niet de enige op wie Van W. zijn pijlen richt. „Hij deinst niet terug voor het bedreigen van (andere) publieke personen en personen met een publieke taak. Hij heeft daarvoor meerdere voorwaardelijke gevangenisstraffen openstaan.

Bericht: 2 juni 2021 22.05 uur

Kabinet gaat designerdrug 3-MMC verbieden “om jongeren te beschermen”

(NU.nl) Het demissionaire kabinet zet de designerdrug 3-MMC op de lijst met verboden softdrugs. Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) en demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) willen er zo voor zorgen dat het middel minder makkelijk verkrijgbaar wordt en daarnaast “een signaal afgeven over de gezondheidsrisico’s”.
Het kabinet legt het verbod binnenkort voor aan het parlement en wil het komend najaar laten ingaan.
Met de maatregel nemen de bewindslieden een advies van het Coördinatiepunt Assessment en Monitoring nieuwe drugs (CAM) over. “3-MMC wordt steeds populairder, met name onder jongeren”, zegt Blokhuis. “Vanuit verschillende delen van het land ontvangen we zorgwekkende signalen over dit middel. Ik ben blij dat het CAM op zo’n korte termijn tot een beoordeling is gekomen, zodat we nu tot actie kunnen overgaan.”
3-MMC wordt meestal verkocht als kristalachtig wit poeder en kan worden geslikt, gesnoven of gespoten. Het spul is sinds 2012 op de markt. De werking is min of meer te vergelijken met die van verboden harddrugs als cocaïne en xtc. Bekende gezondheidsrisico’s zijn hartritmestoornissen, een verhoogde bloeddruk of lichaamstemperatuur en agitatie.
Door de legale status heeft 3-MMC volgens Blokhuis een onschuldig imago. “Daar moeten we zo snel mogelijk vanaf. Het is gevaarlijk spul, waar we onze jongeren voor moeten waarschuwen en tegen moeten beschermen.”

Bericht: 27 mei 2021 14.00 uur

Next Post

Nieuws Buitenland: Ratko Mladic ('Slager van Srebrenica') krijgt ook in hoger beroep levenslang

di jun 8 , 2021
(NU.nl) De voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic is in hoger beroep ook schuldig bevonden aan het plegen van genocide in […]
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Translate »