NieuwsBlog 10 januari 2021

Verdachte steekincident Montfoort is mogelijk Syrische statushouder

De 35-jarige man die in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarig meisje neerstak in Montfoort is volgens de lokale politieke partij Lokaal Montfoort een Syrische statushouder. Het meisje ligt op dit moment nog met onbekende verwondingen in het ziekenhuis.
De politieke partij stelt vragen naar aanleiding van de steekpartij. Zo willen ze weten of de verdachte inderdaad een statushouder is die woont in Montfoort en of de man bekend is bij de politie en autoriteiten.
Het slachtoffer, zelf afkomstig uit IJsselstein, werd rond 1:00 uur op de Wederiksingel in Montfoort neergestoken. De politie kon de verdachte snel aanhouden en doet onderzoek naar de toedracht. Ze laten weten niet te kunnen ontkennen noch bevestigen dat het gaat om een vluchteling.

Verdacht pakket voor Poolse supermarkt in Aalsmeer blijkt broodjesbestelling te zijn

Het verdachte pakket dat vanmiddag voor een Poolse supermarkt in Aalsmeer werd aangetroffen, bevatte broodjes die in de ochtend door een leverancier waren neergezet, meldt de politie op Twitter.
De politie sloot de omgeving rond de winkel aan het Molenpad na de ontdekking uit voorzorg af en omliggende woningen werden ontruimd. Ook werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingeschakeld.

Meisje van 16 neergestoken in Montfoort

Een meisje van 16 uit IJsselstein is vannacht neergestoken in Montfoort. Ze werd gevonden op straat naast haar fiets. Het meisje is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe ze eraan toe is. Voor de behandeling op straat werd een traumahelikopter ingeschakeld.
Even na het incident, rond 01.00 uur, is een 35-jarige verdachte aangehouden. Het gaat om een man uit Montfoort. Hij werd niet ver van de plaats van het incident opgepakt.
De aanleiding voor het steekincident is nog niet bekend.

Na rustperiode weer autobrand in Veen

Na een periode van relatieve rust in het door brandstichting geteisterde Veen, werd zaterdagavond opnieuw een auto in de fik gezet op de beruchte kruising in het Brabantse dorp. Het is volgens het Brabants Dagblad de eerste autobrand in Veen van 2021.
De brand was op de Witboomstraat, waar ook veel van de eerdere autobranden plaatshadden.
Van 27 december tot en met 2 januari gold in Veen een noodverordening zodat de rust kon wederkeren. De politie controleerde enige tijd de toegangswegen en stuurde mensen buiten het dorp weg.

Next Post

Thema Corona (1)

ma jan 11 , 2021
Nu ook het Moderna-vaccin binnen is willen verpleeghuizen hun bewoners inenten Met het almaar stijgende aantal coronabesmettingen in verpleeghuizen kunnen […]
Translate »