NieuwsBlog 2 januari 2021

Vuurwerkbom richt ravage aan in Rotterdam

In een pand aan de Dantestraat in Rotterdam-Lombardijen is zaterdagavond brand uitgebroken. Volgens de politie is er mogelijk een vuurwerkbom naar binnen gegooid. Meerdere woningen boven het pand zijn ontruimd.
Voor de brand was een flinke explosie in de omgeving te horen. In het pand naast een apotheek zijn meerdere ruiten flink beschadigd. De brandweer heeft een aantal woningen boven de winkel moeten ontruimen. De politie is ter plaatse en doet onderzoek. Niemand raakte gewond. De brand is inmiddels geblust.

Bron: AD.nl

Omroep Zwart heeft de 50.000 leden weten te vinden

Omroep Zwart heeft de benodigde 50.000 betalende leden weten te werven. Reza Kartosen-Wong schrijft dat het goed zou zijn voor de toekomst van het publieke bestel als de omroep wordt toegelaten.
Aspirant-omroepen die een plek in het publieke omroepbestel hopen te krijgen, deden tot en met donderdag hun best om te voldoen aan een van de toegangseisen: minstens 50.000 betalende leden werven. De meeste kandidaat-omroepen zijn daar niet in geslaagd.
Omroep Zwart is dat wel gelukt, en zelfs binnen twee maanden. Al in november had de veelbesproken omroep 50.000 leden aan zich gebonden.

Meer op Parool.nl

Bitcoin schiet door grens van 30.000 dollar

De bitcoin is zaterdag voor het eerst tot boven de 30.000 dollar gestegen. En aan de sterke opmars van de cryptomunt lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Ter vergelijking: nog geen twee maanden geleden was de munt maar de helft waard.
Wie de digitale munt begin 2020 kocht, heeft zelfs een rendement van meer dan 300 procent. 2020 was wel een jaar van pieken en dalen. Onder druk van de eerste coronagolf kelderde de koers van de bitcoin aanvankelijk tot onder de 5000 dollar. Daarna steeg de prijs. Vooral vanaf de herfst ging het hard.
De bitcoin werd begin 2009 gelanceerd en was toen slechts een paar cent waard. Cryptomunten hadden jarenlang vaak een louche imago. Omdat ze anonieme betalingen mogelijk maken, zijn ze ook een geliefd instrument voor witwasacties door criminelen en andere malafide personen.

Bron: RTL Z

Twee jongens ernstig gewond aan handen na afsteken illegaal vuurwerk

Bij het afsteken van vuurwerk zijn zaterdag twee minderjarige jongens in Gelderland zwaargewond geraakt aan hun handen. In zowel in Arnhem als in Nijmegen ging het mis bij het afsteken van cobra’s, bevestigt de politie na berichtgeving van het AD.
De twee jonge tieners zijn met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie ziet het ernaar uit dat ze een hand moeten missen.
“Ernstig letsel door vuurwerk zien we vaker met Oud en Nieuw, maar nu zien we het nog twee dagen later”, aldus een woordvoerder van de politie.
Cobra’s vallen onder de zwaarste categorie vuurwerk en zijn illegaal.

Bron: NU.nl

Koolmonoxide bij feest in Arnhemse bunker had doden kunnen kosten

Bij het illegale feest in een bunker aan de rand van Arnhem hadden tijdens de jaarwisseling doden kunnen vallen als de politie niet op tijd had ingegrepen. Dat zegt burgemeester Ahmed Marcouch vrijdag tegen Omroep Gelderland. De brandweer heeft aan de burgemeester laten weten dat er koolmonoxide aanwezig was op de feestlocatie.
“Het was een levensgevaarlijke situatie”, concludeert Marcouch. “De politie heeft op tijd ingegrepen. Er waren anders doden gevallen onder de feestvierders.”
Er waren zeventig man aan het feestvieren in de bunker aan de Koningsweg in Arnhem. “Mensen uit Nederland, maar ook België en Frankrijk”, zegt Marcouch.
Vier politieagenten raakten vrijdagochtend vroeg gewond bij het beëindigen van het illegale feest, nadat ze bekogeld werden met stenen. Twee van hen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. “Het gaat redelijk met de agenten. De impact is groot. Voor de agenten zelf, maar ook zeker voor de families”, aldus de Arnhemse burgemeester.
Volgens Marcouch was de bunker gesloten. Deze dient normaal als opslagplaats.

Bron: NU.nl

Next Post

NieuwsBlog 3 januari 2021

zo jan 3 , 2021
Nancy Pelosi herkozen als voorzitter Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi is herkozen als voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. […]

Zie ook deze berichten

Translate »