NieuwsBlog 3 januari 2021

Nancy Pelosi herkozen als voorzitter Huis van Afgevaardigden

Nancy Pelosi is herkozen als voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De 80-jarige Democraat vervult deze invloedrijke functie sinds 2019 en was ook tussen 2007 en 2011 voorzitter.
Pelosi won met een krappe meerderheid van 216 stemmen, omdat vijf Democratische partijgenoten haar niet steunden. Haar Republikeinse tegenstander Kevin McCarthy kreeg 209 stemmen.
Door haar herverkiezing is Pelosi op dit moment de invloedrijkste vrouw in de Amerikaanse politiek. Zodra president Biden 20 januari wordt beëdigd verandert dit. Dan wordt vicepresident Kamala Harris, de eerste vrouw die deze functie bekleedt, de machtigste vrouw in de Amerikaanse politiek.

Bron: NOS.nl

NOS start met nieuw ‘Regio Journaal’

Gaat het Fries vaker klinken in het Journaal? Dat zit er dik in nu er een nieuwe regionale editie komt. Ook het Limburgs, Drents en Gronings zijn waarschijnlijk meer te horen in het NOS Journaal Regio. Dat is een samenwerking van alle regionale omroepen en de NOS, vanaf maandag dagelijks te zien op NPO2 om 18.15 uur.
“Ik begrijp het Fries zelf steeds beter”, zegt Rob van Dijk, presentator bij RTV Utrecht en anchorman van het nieuwe landelijke programma. “Maar gelukkig zijn er collega’s van Omrop Fryslân die de taal echt spreken. Bij een live gesprek schakelen we vanwege de verstaanbaarheid wel over op het Nederlands.” Van Dijk vervult zijn rol in afwisseling met presentatrice Nejifi Ramirez, afkomstig van AT5.

Meer op Trouw.nl

Aangifte brandweerlieden Zoetermeer na gehoorbeschadiging door vuurwerk

Twee brandweerlieden die op Oudejaarsavond in Zoetermeer werden bekogeld met zwaar vuurwerk, hebben daardoor gehoorbeschadigingen opgelopen. De brandweer heeft aangifte gedaan van zware mishandeling, meldt de politie.
De brandweer kwam rond 21.00 uur af op een melding van een brand op het Fazantenveld. Daar zagen de brandweermensen een grote groep jongeren op een basketbalveld, die hen begon te bekogelen met zwaar knalvuurwerk, aldus de politie.
De brandweermensen vertrokken weer zonder de brand te blussen, omdat hun veiligheid in het geding kwam. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen van het incident.

Bron: NU.nl

Gerry Marsden (78), zanger Gerry and the Pacemakers, overleden

Gerry Marsden, zanger van de groep Gerry and the Pacemakers is zondag op 78-jarige leeftijd overleden, melden Britse media. Marsden zorgde er met zijn groep onder meer voor dat het nummer You’ll never walk alone (1963) populair werd.
Marsden overleed vandaag aan de gevolgen van een ontsteking van het hart. De zanger en televisiepersoonlijkheid uit Liverpool scoorde ook hits met How do you do it? en I like it (beide uit 1963).
Zijn versie van You’ll never walk alone is het inofficiële clublied van Liverpool F.C. geworden en wordt geregeld in voetbalstadions over de hele wereld gezongen, waaronder bij Feyenoord.

Bron: RTL Nieuws

Next Post

Jury's Mening: Vuurwerkverbod

ma jan 4 , 2021
De afgelopen jaarwisseling was er een vuurwerkverbod van kracht vanwege het coronavirus, met als doel om de druk op de […]

Zie ook deze berichten

Translate »