NieuwsBlog 4 januari 2021

Nieuw protest tegen standbeeld JP Coen in Hoorn

Het protest tegen de ‘verering’ van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn gaat door. Tegenstanders hebben de tekst ‘Weg met JP Coen’ op verschillende plekken in de Noord-Hollandse stad op straat gekalkt. De gemeente vindt de actie misplaatst en doet aangifte.
“Moordenaars en genocideplegers vereren met standbeelden en straatnamen moet stoppen”, stelt Marisella de Cuba van We Promise bij Hart van Nederland. De stichting zet zich in tegen racisme en discriminatie in West-Friesland.
De Cuba werkt samen met twee andere organisaties om het standbeeld van JP Coen uit Hoorn te laten verdwijnen. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de teksten in de straten. “”We hebben geen standbeeld nodig om het over de gedeelde geschiedenis te hebben”, legt ze de protestactie uit.

Belgische Kleuters kregen maandenlang cocaïne toegediend

Een ex-koppel uit het Belgische Waregem heeft hun zoon en dochtertje maandenlang cocaïne toegediend. Dat bleek uit de urine- en haartesten, nadat de kinderen uit huis geplaatst werden. Het koppel was zelf verslaafd, vooral de vrouw kampte met een zware verslaving. ,,Het moet de dealer van mijn ex-partner geweest zijn, ik kan anders geen verklaring geven hoe ze eraan zijn geraakt”, sprak de vader van de kinderen vanmorgen tegen de rechter.
De bal ging op 30 maart 2019 rollen toen de buurvrouw van het koppel de politie belde. ,,Mijn buurvrouw loopt halfnaakt en hysterisch rond in de tuin en is gewond”, zei ze. De politie ging meteen ter plaatse en trof inderdaad de halfnaakte vrouw aan met verschillende verwondingen. ,,In de tuin vond de politie een bezemsteel die in drie stukken was kapot geslagen”, zei de openbaar aanklager. ,,De man vermoedde dat zijn partner hem bedroog, waarna zijn stoppen zijn doorgeslagen. Beiden hadden drugs gebruikt en de man was aan het raaskallen. Zo zouden mensen ’s nachts hun woning binnen sluipen via allerlei geheime gangen.”
De vrouw bekende dat ze sinds haar tienerjaren met een cocaïneverslaving kampt. Haar man, die een goed draaiend bedrijf had uitgebouwd met verschillende vestigingen in binnen- en buitenland, verzette zich jarenlang tegen de verslaving van zijn vrouw, maar kreeg in 2018 een burn-out en kwam thuis te zitten.

Bron: AD.nl

Wikileaks-oprichter Assange mag niet worden uitgeleverd aan VS

WikiLeaks-oprichter Julian Assange (49) kan niet worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft een Britse rechter besloten. In de VS wacht de omstreden journalist mogelijk 175 jaar celstraf wegens de publicatie van geheime Amerikaanse militaire documenten op zijn site in 2010. De Amerikanen gaan tegen de uitspraak in beroep.
Districtsrechter Vanessa Baraitser deed uitspraak bij het Central Criminal Court in Londen. De Verenigde Staten hebben Assange aangeklaagd voor zeventien spionagegevallen plus een keer wegens computermisbruik. Volgens rechter Baraitser is 0het aannemelijk dat Assange zelfmoord zou plegen als hij wordt uitgeleverd. Het wachten is nu op hoger beroep vanuit Washington. Tegen een volgende uitspraak kan Assange zich opnieuw verzetten. Uiteindelijk zal de Britse minister van Binnenlandse Zaken dan bepalen wat er met de journalist gebeurt.

Meer op AD.nl

Next Post

NieuwsBlog 5 januari 2021

di jan 5 , 2021
Blanke agent vrijgepleit na schoten op zwarte Jacob Blake (29) De blanke agent die in augustus in de Amerikaanse stad […]
Translate »