NieuwsBlog 5 januari 2021

Blanke agent vrijgepleit na schoten op zwarte Jacob Blake (29)

De blanke agent die in augustus in de Amerikaanse stad Kenosha de zwarte Jacob Blake meermaals in zijn rug schoot wordt niet vervolgd. Aanklagers hebben hem dinsdag vrijgepleit.
Het drama zorgde voor grootschalige protesten tegen vermeend onrechtmatig en racistisch politiegeweld in Wisconsin en elders in de Verenigde Staten. Het besluit van justitie om politieman Rusten Sheskey niet te vervolgen kan leiden tot nieuwe demonstraties van Black Lives Matter, zoals vaker is gebeurd bij het uitblijven van vervolging van blanke agenten.
Volgens aanklager Michael Graveley wordt geen enkele politieman aangeklaagd, „gebaseerd op wettelijke feiten.” Blake overleefde de schietpartij, maar raakte wel deels verlamd. Zijn advocaat zei dat het besluit om niet te vervolgen „het vertrouwen in het justitiële systeem verder verwoest.”

Meer op Telegraaf.nl

Ruim 100 patiënten mogelijk besmet met hepatitis of hiv na onderzoek in ziekenhuis Antwerpen

Meer dan 100 patiënten van het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen zijn mogelijk besmet geraakt met hepatitis of het hiv-virus. De mogelijke besmetting is veroorzaakt door een technisch sterilisatieprobleem bij een endoscopisch onderzoek. De betrokken patiënten hebben een brief gekregen van het ziekenhuis met de uitnodiging hun bloed te laten testen.
,,Op 29/10/2020 werd duidelijk dat een eerdere reparatie op 16/10/2020 door de firma Cantel aan het betreffende toestel niet correct was uitgevoerd, waardoor een desinfecterend product niet correct werd gebruikt.”
Dat staat te lezen in een brief die iets meer dan 100 patiënten van het ziekenhuis in de bus kregen. Allemaal ondergingen ze tussen 16 en 29 oktober een endoscopisch onderzoek met een toestel dat niet voldoende gereinigd werd. Het gaat om een flexibele slang die via de anus in de darmen wordt gebracht en onder andere gebruikt wordt om darmkanker op te sporen.

Bron: AD.nl

Op een oude geluidsopname lijkt de KGB moorden te beramen, met goedkeuring van Loekasjenko

Een vermeende audio-opname van de ex-directeur van de Wit-Russische KGB doet vermoeden dat president Loekasjenko goedkeuring gaf voor politieke moorden buiten de eigen landsgrenzen.
Veel meer dan wat gemompel in de verte lijkt het in eerste instantie niet, maar wie goed luistert – en een aardig woordje Wit-Russisch spreekt – hoort de ene na de andere schokkende uitspraak. Afgelopen maandag publiceerde het online platform EUobserver een geluidsopname uit 2012 waarop naar verluidt de toenmalige directeur van de Wit-Russische KGB, Vadim Zajtsev, te horen is.
In het geluidsfragment informeert Zajtsev een aantal leden van de zogenaamde Alfa Groep, een elite-eenheid binnen de Wit-Russische geheime dienst, over aanstaande ‘anti-terreur’-operaties. Lijdend voorwerp van die plannen zijn politieke tegenstanders van het Wit-Russische regime en van president Aleksandr Loekasjenko, die op dat moment in het buitenland wonen.

Meer op Trouw.nl

Next Post

NieuwsBlog 6 januari 2021

wo jan 6 , 2021
WikiLeaks-oprichter Julian Assange komt niet op borgtocht vrij WikiLeaks-oprichter Julian Assange komt niet op borgtocht vrij, besliste een Britse rechter […]

Zie ook deze berichten

Translate »