NieuwsBlog 8 januari 2021

Bennie Jolink niet blij met bezoek pissige boeren van Farmers Defence Force

Een onverwachts huisbezoek van vier boeren van Farmers Defence Force is niet goed gevallen bij zanger Bennie Jolink van de Achterhoekse rockgroep Normaal. De boeren gingen eerder deze week bij de zanger langs om verhaal te halen over uitspraken van hem in het Eindhovens Dagblad. Volgens de boeren zijn de bedoelingen goed, maar Jolink ervaart de actie als intimiderend. Zo laat hij weten in een bericht op Facebook.
Eerder ging dezelfde club boeren onaangekondigd ‘op bezoek’ bij D66-politicus Rob Jetten. Ze brachten hem een fruitmand, omdat Jetten op dat moment corona had. Ook de politicus zegt achteraf het intimiderend te vinden dat de boeren zomaar voor zijn huis stonden. Bennie Jolink was dinsdag zelf niet thuis. Familieleden deden de deur open.

Gedupeerde ouders toeslagenaffaire gaan zelf naar rechter

Meerdere ouders die door de kinderopvangtoeslagaffaire zijn gedupeerd nemen zelf juridische stappen, nu het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de Belastingdienst en zijn ambtenaren. Diverse advocaten zijn namens hen een zogeheten artikel 12-procedure begonnen.
Het OM maakte donderdag bekend dat het in de kwestie van de toeslagenaffaire niet tot een strafrechtelijke verdenking was gekomen. Ouders die aangifte hadden gedaan bij het OM, kunnen zelf proberen via de rechter alsnog vervolging af te dwingen.
“De ’80-20-benadering’ die de Belastingdienst in deze zaak hanteerde is voor mij de haak”, zegt advocaat Vasco Groeneveld, die zes ouders bijstaat. “Daarbij werd geaccepteerd dat bij de jacht op fraude 20 procent van de aangepakte mensen onschuldig kon zijn. Daardoor was dus sprake van opzet.”

Amsterdamse burgemeester Halsema wil toeristen weren uit coffeeshops

Het voornemen van burgemeester Halsema om toeristen te weren uit coffeeshops wordt, zoals verwacht, met gemengde gevoelens ontvangen in de Stopera. ‘De rekening hiervan zal belanden bij jonge Amsterdammers uit Nieuw-West en Zuidoost die het drugscircuit in worden getrokken.’
Sceptisch, kritisch en afwachtend, maar nog geen keihard nee. Zo vallen de reacties van de grote bestuurspartijen uit de gemeenteraad samen te vatten nadat Halsema bekend heeft gemaakt dat ze het ingezetenencriterium wil invoeren. Deze bestaande wetgeving zorgt ervoor dat een gemeente coffeeshophouders kan verbieden om cannabisproducten te verkopen aan mensen die niet in Nederland wonen.
De kritiek op het plan van Halsema richt zich vooral op de gevolgen. Voor corona waren de bezoekers goed voor 1,5 miljoen coffeeshopbezoekjes per maand. De burgemeester kan nog niet goed duidelijk maken welke effecten het heeft op de illegale handel of op de aantrekkingskracht van de stad als dat niet meer mogelijk is.

Pete Hoekstra beledigd door Jort Kelder: ’Dit was onbeschoft’

De spanningen in Amerika houden ook de gemoederen bezig in Nederland. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra was te gast in Op1 om over de situatie te vertellen, maar raakte al snel geïrriteerd door een opmerking van presentator Jort Kelder.
Het gebeurde toen de ambassadeur over de rel bij het Capitool opmerkte dat ’jullie er zo’n enorm drama van maken’. „Dit gebeurt elke vier jaar.” Daarop onderbrak Kelder hem en vroeg hem: „Een opstand bij het Capitaal elke vier jaar?” Hoekstra was hier zichtbaar niet blij mee. „Ik denk dat deze opmerking erg bot was.”
„We hebben duidelijk gemaakt dat dit een vreselijke daad is”, legde de ambassadeur uit. „Dit is niet meer gebeurd sinds 1814. En toen waren het de Engelsen waar we oorlog mee voerden.”
Om het goed te maken wilde Kelder de ambassadeur ’een cadeautje aanbieden’ door een fragment in te starten. Daar zat Hoekstra niet op te wachten. „Ik heb geen cadeau nodig. Het enige cadeau dat ik wil, is eerlijkheid en een fatsoenlijke behandeling. Dit was onbeschoft. Ik ben beledigd.”

Meer op Telegraaf.nl

Bitcoin stijgt verder tot 40.000 dollar

Half december: 20.000 dollar. Rond de jaarwisseling: 30.000 dollar. Cryptomunt bitcoin heeft in een paar weken record na record gebroken. Donderdag noteerde de munt zelfs even boven de 40.000 dollar (bijna 32.600 euro), om daarna weer iets in te zakken. In een jaar tijd is de bekendste cryptomunt van de wereld hiermee meer dan verdriedubbeld in waarde.

Meer op NRC.nl

Auto’s verdwenen in sinkhole van 50 bij 50 meter naast Italiaans ziekenhuis

In de Italiaanse stad Napels zijn meerdere auto’s verdwenen in een kloof, die vanochtend ontstond op een parkeerplaats van het Ponticelli-ziekenhuis. Tientallen brandweerlieden gingen direct op zoek naar mogelijke slachtoffers onder het puin. Volgens de autoriteiten zijn er, voor zover nu bekend, geen slachtoffers.
Vanochtend vroeg werd een luid gerommel gehoord en stortte de parkeerplaats in. Er ontstond een gat van 50 bij 50 meter, met een diepte van zo’n 20 meter. De stroom in het ziekenhuis viel uit, maar door de inzet van generatoren kunnen de werkzaamheden in het ziekenhuis doorgaan.

Bron: NOS.nl

Boeing schikt voor 2,5 miljard dollar met Amerikaanse justitie

Boeing heeft voor 2,5 miljard dollar geschikt met het Amerikaanse ministerie van Justitie. De Amerikaanse vliegtuigbouwer hield informatie achter voor de luchtvaartautoriteit FAA over het ‘ramptoestel’ 737 MAX. Het bedrijf gaf geen opening van zaken, maar koos in plaats daarvan voor winst, oordeelde het ministerie.
Zo’n 500 miljoen dollar gaat naar een speciaal fonds voor nabestaanden van de slachtoffers. Veruit het meeste geld is voor gedupeerde luchtvaartmaatschappijen, die niet meer konden vliegen doordat de toestellen na de crashes aan de grond werden gehouden.
Boeing-directeur David Calhoun heeft erkend dat het bedrijf “tekortgeschoten” is.
Met de Boeing 737 MAX vonden binnen een half jaar tijd twee hevige ongelukken plaats met 346 doden als gevolg. In 2018 stortte een 737 MAX-toestel neer in Indonesië en het jaar erop volgde een ongeluk in Ethiopië. De oorzaak van de crash was een automatisch besturingssysteem dat de neus van de vliegtuigen naar beneden drukte.

Meer op NOS.nl

Next Post

NieuwsBlog 9 januari 2021

za jan 9 , 2021
Boeing 737-500 bij Jakarta van Radar verdwenen, waarschijnlijk in zee gestort Een vliegtuig van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air met […]

Zie ook deze berichten

Translate »