NieuwsBlog Almere

Onrust in stad na oproep tot rellen

In het centrum van Almere verzamelde de politie zich maandagavond nadat vandaag op social media oproepen waren gedaan om te gaan rellen vanwege de coronamaatregelen en met name de avondklok. Rond 21.00 keerde de rust terug.

25 januari 2021

Meer op Almere Deze Week

Almeerder aangehouden na bedreigen journalisten

De politie heeft afgelopen zaterdag een 39–jarige man uit Almere aangehouden voor het bedreigen van journalisten. Dat laat het Openbaar Ministerie maandag weten.
In een video op Instagram zei de man dat journalisten maar beter ontslag kunnen nemen of vluchten naar het buitenland omdat hen anders iets wordt aangedaan. Daarop deed de NOS aangifte tegen de man.
Daarnaast deed de politie aangifte van smaad. De Almeerder zei dat agenten van de Mobiele Eenheid in burger agressief waren tegen mensen die demonstreerden tegen het kabinetsbeleid op het Museumplein. Daarmee zouden de agenten in burger de Mobiele Eenheid hebben geprovoceerd tot ingrijpen tegen de betogers.
Het Openbaar Ministerie laat weten dat de man is verhoord en maandag weer vrijgelaten wordt. Als het onderzoek afgerond is dan zal de officier van justitie een beslissing nemen over een mogelijke strafvervolging.

25 januari 2021

Avondklok in Almere: veel controles, lege straten

In tegenstelling tot Urk, waar tijdens protesten zaterdagavond een GGD-teststraat in brand werd gestoken, was het in Almere leeg op straat. In het centrum was rond 21:00 uur wel een grote politiemacht op de been. Het was een avond van veel papierwerk, maar “de papieren zijn bij vrijwel iedereen in orde”, aldus een agent halverwege de avond.
Rond kwart over acht is het nog druk op de Veluwedreef in Almere. Ook bij de Albert Heijn in Parkwijk is het een komen en gaan. “Al was het tussen 5 en 6 een stuk drukker”, vertelt een medewerker. “Mensen zullen hun laatste boodschappen nu voor het eten in plaats van erna hebben gedaan”. De filialen van de supermarktketen sluiten hun deuren – net als veel andere winkels – om kwart voor negen. “Maar we doen zo al de rolluiken naar beneden, zodat we om kwart voor echt helemaal leeg zijn”, voegt de medewerker toe.

24 januari 2021

Meer op OmroepFlevoland.nl

Next Post

Mening Online: Stelling: Relschoppers avondklokrellen zijn gewoon terroristen

wo jan 27 , 2021
In de resultaten van deze poll zijn 232 stemmen via Twitter verwerkt. Reacties op deze poll
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Translate »