Opmerkelijke Berichten: Dode hond die met vastgebonden poten in water werd gedumpt is waardig gecremeerd

(Telegraaf.nl) De dode hond die twee weken geleden in het water werd gevonden met vastgebonden voorpoten, is vandaag gecremeerd. Zijn afscheid is kosteloos door dierencrematorium Veenrust in Vriezenveen verzorgd, meldt de politie op Instagram.
De politie spreekt op Instagram zijn dankbaarheid uit. De medewerkers van dierencrematorium Veenrust hebben uit eigen initiatief de politie benaderd. „Vandaag hebben wij de hond naar het crematorium gebracht en is er afscheid van hem genomen. Onze dank gaat uit naar crematorium Veenrust in Vriezenveen. Zij zagen onze oproep op social media en hebben aangeboden de hond kosteloos op te willen vangen.”
Op woensdag 2 juni vond de politie een dode hond met een tiewrap om zijn voorpoten in het Zwarte Water in Zwolle. De hond is vermoedelijk levend in het water gegooid en vervolgens overleden. Enkele dagen later is de eigenaar gevonden. De politie liet via Twitter weten dat het gaat om een inwoner uit Zwolle.

Bericht: 14 juni 2021 23.45 uur.

Dapperste rat ter wereld gaat met pensioen na job als mijnenjager

(Telegraaf.nl) Magawa de rat stop met zijn job als mijnenjager. De rat kreeg vorig jaar een gouden medaille voor zijn heroïsche daden.
Na een carrière van vijf jaar zit het erop voor Magawa. De rat speurde 71 landmijnen en tientallen explosieven op in Cambodja, maar nu is het tijd voor zijn pensioen. De rat is ondertussen zeven jaar en zijn baasje wil zijn leeftijd respecteren.
Magawa kreeg zijn opleiding tot landmijndetector in het trainings- en onderzoekscentrum van Apopo, een ngo gevestigd aan de Sokoine University in Tanzania. Magawa is niet de enige rat die daar werd opgeleid. De ’HeroRats’, zo worden de dieren daar genoemd, sporen al landmijnen op sinds de jaren ‘90. Na een jaar trainen kunnen ze beginnen. Ze worden specifiek getraind om het explosieve materiaal dat in een landmijn zit op te sporen.

Bericht: 6 juni 2021 23.00 uur.

Next Post

Nieuws Justitie: Rechtbank Amsterdam wijst wrakingsverzoek kroongetuige Nabil B. af

wo jun 16 , 2021
(AD.nl) De wrakingskamer van de Amsterdamse rechtbank heeft het wrakingsverzoek van de advocaten van kroongetuige Nabil B. afgewezen. De rechters […]
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Translate »