Recente reacties

  Categorieën

  Archief

  Laatste Nieuws

  Statistieken Jury’s Blog

  Per 1 januari 2020:

  • 3
  • 34
  • 609
  • 2.082
  • 15
  • 0

  Over Jury’s Blog

  Jury Roest

  Jury Roest

  Jury’s Blog is een weblog van Jury Roest.

  Wie is Jury Roest?
  Ik ben geboren in de strenge winter van 1963 op 8 januari, in het mooie Gooise dorp Laren (Noord-Holland).
  Sinds maart 1993 ben ik woonachtig in Almere.

  Ik mag graag elke dag het nieuws en de politiek in de wereld volgen, natuurlijk wel met de nadruk op ons eigen Nederland.
  Ik ben al heel lang politiek geïnteresseerd. Dat begon al vanaf het voortgezet onderwijs, waar ik het vak van maatschappijleer erg leuk vond.
  Toen ik 18 werd en voor het eerst mocht stemmen is mijn allereerste stem nog naar de CPN gegaan naar Marcus Bakker. Niet omdat ik me communist voelde, maar omdat ik Marcus Bakker de beste debater vond in de Tweede Kamer op dat moment en mij wel aansprak.
  In 1982 ben ik uiteindelijk lid geworden van de PPR. De PPR is in 1990 opgegaan in GroenLinks. In 1994 ben ik uit GroenLinks gestapt omdat ik mij er niet meer thuis voelde. Ik was destijds ook tegen opheffing van de PPR en het samengaan.
  In 1999 ben ik lid geworden van Leefbaar Nederland. Ik was in 2002 tegen het lijsttrekkerschap van Pim Fortuyn. Ik voorzag al dat het problemen zou geven, wat later ook is gebeurt waarna Fortuyn zijn eigen partij begon. Toen ze in 2003 met Emile Ratelband op de proppen kwamen als nieuwe lijsttrekker, had ik het wel gezien en ben ik er uit gestapt.
  Daarna ben ik enkele jaren lid geweest van D66, maar ik voelde me daar al snel niet meer thuis, omdat ik D66 niet progressief genoeg meer vond, en teveel vond opschuiven richting CDA en VVD.
  In 2013 ben ik actief lid geworden van 50Plus.

  Tot slot nog wat andere kleine weetjes.
  Ik luister op muziekgebied graag naar Nederlandstalige muziek en Duitse schlager- en volksmuziek.
  Televisie kijken doe ik ook veel, veel informatieve programma’s als Nieuwsuur, Zembla en Brandpunt. Maar ook een kennisquiz als 2 Voor 12 of De slimste mens vind ik leuk om te kijken.