Show & Media: Snollebollekes-zanger Rob Kemps wint Slimste Mens

Snollebollekes-zanger Rob Kemps wint Slimste Mens

Zanger Rob Kemps van feestband Snollebollekes mag zich vanaf vanavond De Slimste Mens noemen. Hij won de finale-uitzending van het quizprogramma van KRO-NCRV.
In de eindstrijd rekende hij af met cabaretier Andries Tunru. De derde deelnemer in de finale, de 24-jarige Emma Wortelboer, was al eerder afgevallen.
De doorslag gaf een vraag over Willeke Alberti. Met het antwoord Samen zijn speelde Kemps de klok van tegenstander Tunru op 0.
“Ongelooflijk, nondeju!”, zei Brabander Kemps over zijn overwinning. Hij noemde het symbolisch dat juist het antwoord Samen zijn hem in deze coronatijd de overwinning opleverde. Kemps kreeg de Slimste Mens-onderscheiding uit handen van NOS-presentator Astrid Kersseboom, die de vorige editie won.

22 januari 2021

Meer op NOS.nl

Talkshowgasten uitgezonderd van avondklok, Jinek en Op1 gaan door

Mensen die ‘s avonds te gast zijn in liveprogramma’s op tv vormen een uitzondering bij de avondklok die komend weekend in moet gaan. Als ze een uitnodiging van de omroep hebben, mogen ze na 20.30 uur toch over straat. Dat vertelde premier Mark Rutte vanmiddag op de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen.
,,De uitzondering is er speciaal voor de heer Diederik Gommers, zodat hij naar de talkshows kan”, grapte Rutte in eerste instantie, verwijzend naar de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Intensive Care, die sinds het begin van de coronacrisis vaste gast is in talkshows.
Daarna, serieus: ,,Programma’s als Nieuwsuur, Op1, Jinek en Hart van Nederland zijn ontzettend belangrijk voor de informatieoverdracht’’, lichtte hij toe. ,,Dat merk je ook aan de stijgende oplages van kranten en kijkcijfers die stijgen. Mensen zijn heel erg bezig met wat gebeurt er allemaal, wat zijn de maatregelen en wat zijn de discussies daarover? Dat is ontzettend belangrijk en ontzettend waardevol.”
Leden van het demissionaire kabinet zullen tijdens de avondklokperiode zo min mogelijk aan tafel aanschuiven bij zulke programma’s. ,,Je kan ook inbellen of jezelf ‘s middags laten filmen als ze je willen hebben. Je hoeft niet per se aan tafel te zitten”, vindt Rutte.

André van Duin geopereerd aan darmkanker

André van Duin is vorige week in het geheim geopereerd aan darmkanker in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam, meldt De Telegraaf woensdag. De 73-jarige komiek maakt het goed en is inmiddels weer thuis.
Van Duin zegt in de krant dat hij tegen het einde van de zomer ontdekte dat er iets niet klopte. “Ik stond op van de wc en je kijkt dan wel eens achterom. Daar zag ik een pluimpje bloed en daardoor ging bij mij een alarmbelletje rinkelen.”
Bij nader onderzoek in het ziekenhuis werd een tumor in de dikke darm ontdekt. De afgelopen maanden kreeg hij hiervoor al meerdere chemokuren.

13 januari 2021

Meer op NU.nl

Akwasi niet vervolgd om bedreiging en gedrag tijdens EO-interview

Rapper Akwasi wordt door het Openbaar Ministerie (OM) niet vervolgd voor zijn uitspraken tijdens de opnames van een interview met een journalist van de EO. Vorige maand dwong Akwasi de journalist de opname van een interview te wissen. Ook nam hij twee laptops van het programma mee.
Het OM ziet daarin niets strafbaars, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van het AD.
Het incident speelde eind december, maar werd vrijdag pas door de EO naar buiten gebracht. De omroep had Akwasi uitgenodigd voor een interview, maar dat liep uit de hand toen de journalist de rapper confronteerde met zijn toespraak tijdens de Black Lives Matter-demonstratie van afgelopen zomer op de Dam.

11 januari 2021

Meer op RTL Nieuws

Microbioloog fileerde Baudet en Haga met feiten in Op1

Op de avond dat het nieuws doorsijpelde dat de lockdown met drie weken wordt verlengd, zaten Forum voor Democratie-frontmannen Thierry Baudet en Wybren Haga de boel te duiden in Op1. Recht tegenover hen zat microbioloog Rosanne Hertzberger, die lof oogstte op Twitter.
Naast de twee FvD-politici waren ook journalist Jean Dohmen en cyberexpert Marietje Schaake te gast. Harm Edens, Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal zaten er voor 25 jaar Dit Was Het Nieuws. Maar Op1-presentatoren Jort Kelder en Welmoed Sijtsma trapten af met Rosanne Hertzberger.
Terwijl de microbioloog uitleg gaf over de lockdown, wisselden de FvD-mannen al wat onderlinge blikken uit. Het duurde niet lang voordat vermeend complotdenker Wybren Haga van wal stak. Daaroverheen kwam Thierry Baudet.
De Wereldgezondheidsorganisatie zou ‘lockdowns afkeuren’, er werden wat cijfers genoemd over ‘economische schade’, de microbioloog in Op1 zou met ‘verkeerde berekeningen’ komen en zo ging het door. Totdat Rosanne Hertzberger ingreep en de twee confronteerde met wat parate feiten en cijfers. Daarbij stipte ze ook nog even een pijnlijke tweet van Wybren Haga aan en vroeg ze aan Thierry Baudet hoe dat nou precies zit met het antisemitisme in de partij.

11 januari 2021

Meer op METRO

Patricia Paay haalt al 86.000 euro op voor Diergaarde Blijdorp

Na vijf dagen heeft Patricia Paay al 7334 donaties binnen weten te slepen om Diergaarde Blijdorp mee te steunen. Dat maakte ze bekend op Instagram. De giften voor de noodlijdende Rotterdamse dierentuin die vanwege de coronamaatregelen dicht moet blijven, zijn goed voor maar liefst 86.000 euro.
‘Wat een bedrag!’, schrijft Patricia bij een foto van zichzelf bij de wasberen in de dierentuin. De zangeres zet sinds ze de actie begin deze week heeft opgezet dagelijks een andere diersoort in de schijnwerpers.

9 januari 2021

Bron: AD.nl

Next Post

Nieuws van het Binnenhof: Tweede Kamer vergadert niet meer na 19.00 uur vanwege avondklok

vr jan 22 , 2021
Tweede Kamer vergadert niet meer na 19.00 uur vanwege avondklok De Tweede Kamer houdt de komende tijd geen avondvergaderingen meer. […]
Translate »