Sportnieuws Voetbal: Manchester United-spelers mikpunt van racisme na Europa League-finale

(NU.nl) De spelers van Manchester United hebben woensdag na de verloren Europa League-finale tegen Villarreal tientallen racistisch getinte berichten gekregen via hun sociale media. United spreekt van “schandelijk gedrag”.
Aanvaller Marcus Rashford liet via Twitter weten al zeker zeventig racistische opmerkingen op zijn accounts te hebben geteld. “Voor degenen die proberen om me nog slechter te laten voelen dan ik al doe: veel succes ermee”, schreef de Engelse international.
Veel haatberichten kwamen van anonieme accounts, iets waar Rashford niet meer van opkijkt. “Ik ben wel verontwaardigd dat een van de beledigers die een hele berg apenemoji’s achterliet, een wiskundeleraar is met een open profiel! Hij geeft les aan kinderen!”, aldus Rashford. “En weet dan dat hij vrijelijk racistische bejegeningen kan sturen zonder consequenties…”
Volgens United hebben meerdere spelers na de finale, die via strafschoppen werd verloren, te maken gekregen met “schandelijke racistische bejegeningen”. De Engelse club roept op om alle voorbeelden van (online) racisme te melden.

Bericht: 27 mei 2021 13.50 uur

Villareal wint Europa League na zinderende penaltyreeks van United

(NU.nl) Villarreal heeft woensdag voor het eerst in de clubhistorie de Europa League gewonnen. De Spaanse club was in een povere finale na een zinderende penaltyreeks verrassend te sterk voor Manchester United, nadat beide teams na 120 minuten niet verder dan 1-1 kwamen.
Gerard Moreno opende na een half uur de score in het Poolse Gdansk, waar 9.500 toeschouwers welkom waren. Vlak na rust bracht Edison Cavani met een intikker de stand weer in evenwicht, maar gescoord werd er daarna niet meer, waardoor er uit de strafschoppenserie een winnaar moest komen. Villarreal kroonde zich in die reeks na liefst 21 benutte penalty’s tot winnaar: 11-10.
Villarreal stond woensdag voor het eerst in de finale van de Europa League en wint zodoende direct het één na belangrijkste Europese clubtoernooi. De nummer zeven van La Liga, die nog nooit landskampioen werd, kwam tot dit seizoen niet verder dan de halve finales (in 2004, 2011 en 2016). In 2003 en 2004 werd wel de inmiddels afgeschafte Intertoto Cup gewonnen.

Bericht: 26 mei 2021 23.55 uur

Next Post

Nieuws Groot-Brittannië: Boris Johnson in geheim getrouwd met Carrie Symonds

za mei 29 , 2021
(AD.nl) De Britse premier Boris Johnson (56) is zaterdag in Westminster Cathedral in het geheim getrouwd met zijn vriendin Carrie […]
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Translate »