Israël en Hamas akkoord met staakt-het-vuren in Gazastrook

(NOS) Israël en Hamas zijn na bemiddeling van Egypte een staakt-het-vuren in de Gazastrook overeengekomen. In een verklaring schrijft Hamas dat de wapenstilstand om 01.00 uur Nederlandse tijd ingaat. Dat tijdstip wordt ook genoemd door Egyptische staatsmedia.
Vanavond kwam premier Netanyahu met het veiligheidskabinet bijeen om de voorwaarden voor het staakt-het-vuren te bespreken. Volgens hun verklaring stemden alle leden van het overleg unaniem in met het staakt-het-vuren.
De Egyptische president Sisi heeft aangekondigd twee diplomatieke delegaties naar Israël en de Palestijnse gebieden te sturen om verder te bemiddelen tussen de partijen.
De afgelopen dagen nam de internationale druk toe op beide partijen om een wapenstilstand af te spreken. De Amerikaanse president Biden eiste gisteren een directe deëscalatie van het conflict. Premier Netanyahu zei daarop dat Israël zou doorgaan met de militaire operatie tegen Hamas totdat alle doelen zijn bereikt.

Lees meer op NOS.nl

Next Post

Politie Rotterdam: Grote brand in Rotterdams hotel met 300 gasten is onder controle

za mei 22 , 2021
(NU.nl 22 mei) In het Art Hotel aan de Mijnsherenlaan in Rotterdam is vrijdagavond brand uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio is […]
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Translate »