Thema Corona: RIVM meldt 6575 nieuwe besmettingen, meer dan vorige week gemiddelde

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6575 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 437 meer dan gisteren. Dat is hoger dan dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 6464 mensen positief getest werden.
In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.
Er liggen nu 2507 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2521), het laagste aantal in ruim twee weken. Van hen liggen 693 patienten op de IC (gisteren: 700), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Er werden 226 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 8 nieuwe opnames meer dan gisteren. Op de intensive care werden 48 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 2 nieuwe opnames meer dan gisteren.
Bij het RIVM werden 89 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 122. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 99 doden per dag, tegen 94 doden per dag een week eerder. Dat cijfer schommelt al enige tijd rond de 100 doden per dag.

14 januari 2021

Bron: NOS.nl

Kabinet verlengt lockdown tot en met 9 februari, grote zorgen over Britse mutatie

Het kabinet heeft de lockdown verlengd tot en met dinsdag 9 februari. Dat heeft premier Mark Rutte dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Volgens Rutte daalt het aantal coronabesmettingen niet snel genoeg en zijn er grote zorgen over de Britse, besmettelijkere, coronavariant.
“We maken ons grote zorgen”, aldus Rutte. “De beelden vanuit Londen zijn alarmerend en dat is nog zwak uitgedrukt.” Volgens Rutte zal “bijna iedereen begrijpen dat er geen andere keuze was”.
Het RIVM zei dinsdag “een eerste effect van de lockdown” te zien. Het aantal positieve tests daalde voor de derde week op rij en ook het percentage positieve tests ten opzichte van alle tests is gedaald.
Daarnaast daalt het aantal ziekenhuis- en intensive careopnames ook licht.
Volgens het RIVM is de situatie “precair” en is het “geen comfortabele situatie waar we ons in bevinden”. Volgens Aura Timen van het instituut kan het nog weken duren voor de besmettingscijfers op een niveau komen die het versoepelen van coronamaatregelen mogelijk maakt.

12 januari 2021

Meer op NU.nl

De Jonge: ‘Verwachting is dat Britse mutatie de overhand zal krijgen’

Het kabinet verwacht dat de besmettelijkere Britse mutatie van het coronavirus ook in Nederland de overhand zal krijgen. Dat zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag tijdens een persconferentie.
Nu is die virusmutant in Nederland nog maar verantwoordelijk voor een paar procent van het totaal aantal besmettingen, maar dat zal volgens De Jonge waarschijnlijk niet zo blijven. “Wie de dramatische berichten en beelden uit Londen op zich laat inwerken weet: het kan heel snel veel erger worden”, aldus de minister.
De Britse variant is voor zover bekend niet schadelijker dan eerdere coronavarianten, maar wel besmettelijker.
“We zien dat de lockdown werkt, maar minder snel dan gehoopt”, zei De Jonge. “De verspreiding van de Britse variant moeten we vertragen. Dat doen we met maatregelen. Vaccinatie is de troef die we in handen hebben om uit deze ellende te komen.”
De minister kondigde aan dat een deel van de strategie om de mutatie te vertragen de inzet van grootschalige regionale testdrives, zoals recent in Lansingerland. Dat zal onder meer gebeuren in Rotterdam-Charlois, Dronten en Bunschoten, aldus De Jonge.

12 januari 2021

Meer op NU.nl

RIVM meldt stuk minder positieve tests afgelopen week

Het aantal positieve coronatesten is de afgelopen week met ongeveer 12 procent afgenomen. Het waren er 49.398, tegenover 56.440 vorige week. Ook het percentage tests dat positief uitpakte daalde, van 13,7 procent naar 12,8 procent.
Het aantal nieuwe ziekenhuis‐ en ic‐opnames lag ook lager dan een week eerder. Het aantal opnames op de verpleegafdelingen ging van 1838 naar 1503. Op de ic werden 297 nieuwe patiënten opgenomen (dat was 337). Ook werden er minder nieuwe verpleeghuizen met coronabesmettingen gemeld. De dalende cijfers zijn volgens het RIVM ‘een eerste effect’ van de lockdown die op 15 december inging.
Het aantal geregistreerde sterfgevallen nam wel toe, van 621 naar 743. Vermoedelijk is dat een onderschatting van het totaal, omdat niet alle sterfgevallen door corona bij de GGD’en worden gemeld.
Minder mensen vonden afgelopen week de weg naar de teststraat, het waren er ruim 340.000 (min 8 procent). Volgens het RIVM is dat mogelijk deels het gevolg van het feit dat minder mensen covid-achtige klachten hebben. In de Infectieradar van het instituut is dat ook terug te zien.

12 januari 2021

Meer op Parool.nl

Next Post

BREAKING NEWS: Trump gaat, Biden komt.

vr jan 15 , 2021
Reacties op Breaking News: BREAKING NEWS: Trump gaat, Biden komt.
Translate »