Thema Corona: Voor het eerst sinds 6 oktober 2020 minder dan 1.000 covidpatiënten in ziekenhuizen

(NU.nl) Voor het eerst sinds 6 oktober 2020 liggen er in Nederland minder dan duizend coronapatiënten in het ziekenhuis, blijkt zondag uit de nieuwste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Nederlandse ziekenhuizen behandelen nu 998 covidpatiënten.
Op de intensive care liggen nu 344 coronapatiënten, 7 minder dan op zaterdag. Het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen daalde in het afgelopen etmaal met 4 naar 654. Het totale aantal opgenomen coronapatiënten nam met 11 af.
De coronacijfers gaan al enige tijd de goede kant op: afgelopen dinsdag meldde het RIVM in de weekupdate dat het aantal coronapatiënten dat werd opgenomen 43 procent kleiner was ten opzichte van de week ervoor. Het aantal opnames op de intensive care (ic) daalde met hetzelfde percentage.

Bericht: 6 juni 2021 15.00 uur.

Van Dissel acht vierde coronagolf onwaarschijnlijk als vaccineren zo blijft doorgaan

(NU.nl) Als het vaccineren blijft doorgaan en het merendeel van de Nederlandse bevolking begin juli is gevaccineerd, dan lijkt een vierde coronagolf onwaarschijnlijk. Dat zegt RIVM-directeur Jaap van Dissel vrijdag in een interview met NRC.
“Als we erin slagen om begin juli het merendeel te vaccineren, zoals het kabinet wil, dan hebben we een mijlpaal bereikt. Dat neemt een groot deel van de kwetsbaarheid weg en maakt een vierde golf onwaarschijnlijk”, zegt Van Dissel.
Volgens de RIVM-baas is de coronacrisis echter nog niet voorbij, maar komt Nederland door het vaccineren wel in een nieuwe, belangrijke fase. “Maar er is nog een grote groep mensen niet gevaccineerd, daar blijft sprake van een besmettingsrisico. Je wilt een stuk verder zijn met vaccineren voordat je het sein ‘brand meester’ geeft.”

Bericht: 29 mei 2021 23.00 uur

Premier Rutte tijdens persconferentie “dit is het einde van de harde lockdown”

(NOS.nl) Vanaf volgende week zaterdag 5 juni is de harde lockdown in Nederland voorbij. Alle culturele instellingen, winkels, sportclubs, horeca en attractie- en natuurparken kunnen dan weer open, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Demissionair premier Rutte vindt het een groot moment.
“Feitelijk is dit het einde van de lockdown”, zei een opgeluchte premier op de persconferentie over de corona-aanpak. “Alle coronaregels hakken er enorm in. Dat er nu versoepeld kan worden, dat doet me wat.”
De afgelopen maanden waren veel winkels, restaurants en culturele instellingen gesloten en dat wordt nu anders. “Het wordt van gesloten tenzij, naar open tenzij. Dat is echt een groot verschil”, aldus Rutte. Hij noemde de versoepelingen wel een spannende stap.
Het kabinet benadrukt dat de basisregels wel strikt gehandhaafd moeten blijven. Dus de mondkapjesplicht, de anderhalve meter afstand en het thuiswerken blijft vooralsnog nodig. Werknemers moeten voorlopig liefst zo weinig mogelijk naar kantoor gaan. “We zijn er nog niet”, aldus Rutte.
Het kabinet heeft niet alleen besloten om vanaf 5 juni alles onder voorwaarden te openen, maar kondigde ook alvast aan dat er vanaf 30 juni nog meer mogelijk is. Rutte sprak over rap dalende cijfers, zowel in de ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen.

Bericht: 28 mei 2021 22.55 uur

Next Post

Jury's Youtube: Sywert van Lienden geeft uitleg over winst bij mondkapjesdeal in 'Buitenhof'

zo jun 6 , 2021
In de uitzending van Buitenhof van zondag 6 juni 2021 was Sywert van Lienden te gast.Hij werd door presentator Twan […]
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Translate »