Thema Eurovisie Songfestival: Alleen in Nederland sprake van niet-meegetelde stemmen bij Songfestival volgens EBU

(NU.nl) De European Broadcasting Union (EBU), de koepel die het Eurovisie Songfestival organiseert, zegt dat er alleen in Nederland problemen waren met het uitbrengen van de stemmen.
Honderden mensen klaagden na de finale op sociale media dat ze een melding hadden gekregen dat hun stem niet was meegeteld, terwijl die wel op tijd was uitgebracht. Het probleem lag bij een van de telecombedrijven, laat de EBU zondag weten in een verklaring.
“We begrepen dat er in Nederland een probleem was bij een van de Nederlandse telecombedrijven, waardoor stemmen niet op tijd door het netwerk werden verwerkt en op tijd konden worden doorgegeven. We betreuren de teleurstelling die dit heeft veroorzaakt, maar het lag buiten de macht van de EBU”, laat de koepel weten.
Alle stemmen die wel zijn binnengekomen zijn gecheckt en gecontroleerd, benadrukt de EBU. “En we zijn tevreden dat we een valide uitslag hebben. We vinden het mooi dat er in heel Europa zoveel is gestemd door het publiek dat graag wilde bijdragen aan het evenement.”
Veel mensen delen afbeeldingen van een bericht dat zij terugkregen met deze mededeling, ondanks het feit dat zij ruim voordat de lijnen van de liedjescompetitie sloten gestemd hadden. Degenen van wie de stemmen niet zijn meegenomen, kregen pas uren later het bericht dat de voting al was afgelopen.
De website DroidApp meldde dat er van zijn redactie maar één stem geldig is verklaard, terwijl alle stemmen tegelijkertijd waren uitgebracht via het nummer 9090. DroidApp beweert dat er uit zijn inventarisatie blijkt dat honderden stemmen niet zijn meegeteld. Ook een inventarisatie van presentator Arjen Lubach op Twitter leverde veel voorbeelden op.

Bericht: 23 mei 2021 21.30 uur

Grote favoriet Italië wint Eurovisie Songfestival 2021

(NOS.nl) Italië heeft in Rotterdam het Eurovisie Songfestival gewonnen. Rockband Måneskin kreeg met het nummer Zitti e buoni 524 punten. Vooraf zagen de bookmakers Italië al als grote favoriet.
De overwinning was vooral te danken aan de stemmen van het publiek. Nadat de vakjury’s hun punten hadden uitgedeeld, stond Italië nog vierde. Jeangu Macrooy kon voor Nederland geen potten breken. Met Birth of a new age eindigde hij op plek 23 met 11 punten van de vakjury en 0 punten van het publiek bij de televoting.

Er ontspon zich tijdens de puntentelling al snel een tweestrijd tussen de Franstalige nummers van Zwitserland en Frankrijk. Voor Zwitserland trad Gjon’s Tears op met Tout l’Univers en Barbara Pravi bracht voor Frankrijk de chanson Voilà ten gehore.
Het Verenigd Koninkrijk eindigde als 26ste en laatste. Van zowel de vakjury als het publiek kreeg het land, dat als één van de ‘Big Five’ altijd automatisch geplaatst is voor de finale, welgeteld nul punten. De ‘Big Five’ zijn de landen die het meest bijdragen aan de organisatie en daardoor altijd in de eindronde van het festival komen.

Bericht: 23 mei 2021 01.00 uur

Duncan Laurence test positief op corona

(NU.nl 20 mei) Duncan Laurence heeft op het nieuws gereageerd dat hij door een positieve coronatest niet meer kan optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. De zanger schrijft op Instagram dat hij zich nog nooit zo machteloos heeft gevoeld als nu.
“Vandaag is een van de verdrietigste dagen uit mijn leven”, begint Laurence zijn bericht. De zanger zegt zich enorm te hebben verheugd om het podium waarop het voor hem allemaal begon weer te betreden. Hij zou zijn winnende lied Arcade en een nieuwe single ten gehore brengen.
Laurence zegt dankbaar te zijn dat hij dinsdag de eerste halve finale wel heeft kunnen openen. Net voor de uitslag van die halve finale bekend werd, ontving hij een internationale platinaplaat voor een miljard streams. “Ik kon niet stoppen met glimlachen. Hoe bizar is het dat ik hier dan nu in tranen zit?”

Lees meer op Nu.nl

Next Post

Nieuws Economie: Milieudefensie wint klimaatzaak over CO2-uitstoot tegen Shell

wo mei 26 , 2021
(NU.nl) Shell moet in 2030 45 procent minder CO2 uitstoten dan in 2019. Dat heeft de rechtbank in Den Haag […]
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Translate »