Nieuws België: Voortvluchtige Belgische militair op opsporingslijst Interpol gezet

(NOS.nl) De voortvluchtige Belgische militair Jürgen Conings is door justitie in zijn land op de internationale opsporingslijst van Interpol geplaatst.
Hij wordt gezocht voor het dreigen met een terroristische aanval op personen en een regering, staat daar te lezen.
In Nationaal Park Hoge Kempen wordt niet meer intensief naar hem gezocht. Daar hielden de afgelopen dagen honderden militairen en politieagenten een zoektocht, nadat dinsdag zijn auto in de buurt was gevonden. “Tot op heden is de gezochte persoon er niet gevonden”, zei een woordvoerder van het Belgische Openbaar Ministerie tegen VRT Nieuws. Het natuurgebied is weer open voor het publiek.
De gouverneur van de Belgische provincie Limburg houdt nog een slag om de arm. “Er zullen nog altijd zoektochten gehouden worden en er zal ook altijd een patrouille aanwezig zijn. Er zal altijd iemand aanwezig zijn om in te grijpen, maar op dit moment ziet het er echt niet naar uit dat dit nodig zal zijn. Men vraagt natuurlijk aan de mensen om altijd voorzichtig te zijn en verdachte dingen te melden aan de lokale politie.”

Bericht: 23 mei 2021 15.00 uur

Politiediensten Benelux nemen deel aan klopjacht op zwaarbewapende militair, nieuwe actie gaande

(AD) De Belgische politie, het leger en speciale eenheden hebben de hele nacht verder gezocht naar de voortvluchtige en vermoedelijk zwaarbewapende militair Jurgen Conings die het op virologen en politici voorzien zou hebben. De zoektocht is vandaag de derde dag ingegaan en lijkt vanmiddag – net als gistermiddag – weer naar een hoogtepunt toe te werken. Rond 15.15 uur is een zeer indrukwekkende colonne met speciale eenheden vertrokken. Het ging om tientallen voertuigen van politiediensten uit de Benelux en Duitsland.
De actie van de grote krijgsmacht, met ook voertuigen met Nederlands kenteken, richt zich op de N75 tussen As en Lanklaar, aan de bovenkant van het Nationaal Park Hoge Kempen. Er zijn manschappen die het bos uitkammen en om de paar meter staat op die weg een politieagent met kogelwerend vest klaar om alles in de gaten te houden en indien nodig in actie te komen. Belgische media melden de aanwezigheid van Nederlandse speciale eenheden in de klopjacht en eenheden die de grensovergang naar Nederland bewaken.

Lees meer op AD.nl

Bericht: 20 mei 2021

Next Post

Thema Eurovisie Songfestival: Alleen in Nederland sprake van niet-meegetelde stemmen bij Songfestival volgens EBU

zo mei 23 , 2021
(NU.nl) De European Broadcasting Union (EBU), de koepel die het Eurovisie Songfestival organiseert, zegt dat er alleen in Nederland problemen […]
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Translate »