Politie Amsterdam: Politie schiet man die agent met mes bedreigt in het been

(AD.nl) De politie in Amsterdam heeft zaterdagavond een man in zijn been geschoten die een agent met een mes bedreigde.

De man bevond zich bovenop het dak van een politieauto aan de Hoofdweg in Amsterdam, toen hij werd aangesproken door een agent. Vervolgens rende hij zwaaiend met het mes op de agent af.

Bericht: 23 mei 2021 01.30 uur

Vijf mensen gestoken in Amsterdam, 1 dode, verdachte gearresteerd

(NOS.nl) In Amsterdam zijn vijf mensen op straat neergestoken in de wijk De Pijp. Een van de slachtoffers is ter plaatse overleden. Agenten hebben een 29-jarige man uit Amstelveen aangehouden als enige verdachte.
Er zijn geen directe aanwijzingen dat er sprake is van een terroristisch motief, meldt het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie. Wel worden alle opties nog opengehouden.
Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat er iemand was neergestoken op de Ferdinand Bolstraat. Daar werd vastgesteld dat in de directe omgeving nog vier andere steekincidenten waren geweest. Volgens de politie bleek al snel dat er één dader was. De man uit Amstelveen werd niet veel later opgepakt.

(NU.nl) De politie gaat ervan uit dat een 29-jarige man uit Amstelveen die vrijdagavond werd opgepakt verantwoordelijk is voor de vijfvoudige steekpartij in de Amsterdamse wijk De Pijp. Enkele getuigen zouden het gedrag van de man hebben beschreven als “verward”. Volgens de politie gaat het niet om een bekende van justitie. De man wordt zaterdag verhoord.
Het huis van de verdachte is in de nacht van vrijdag op zaterdag doorzocht. Een auto en diverse gegevensdragers zijn in beslag genomen.

Bericht: 22 mei 2021 00.10 uur.
Laatste update 22 mei 12.40 uur.

Overval waardetransport: Gestolen buit gewapende overval Amsterdam-Noord teruggevonden zegt politie

(NU.nl 21 mei) De Amsterdamse politiechef Frank Paauw zei in het televisieprogramma Nieuwsuur over de overval van woensdag in Amsterdam-Noord dat de politie aanneemt “dat de gestolen buit helemaal is teruggevonden”.
De overvallers hadden het gemunt op een waardetransportauto met edelmetalen die een waarde zouden hebben van 50 miljoen euro. “Het was goud van juweliers en andere waardevolle spullen. Ik heb bedrag van 50 miljoen euro ook gehoord, of dat klopt moet uit onderzoek blijken. De aanname is dat alle gestolen buit is teruggevonden”, zei Paauw.
Tot nu toe zijn zes verdachten van de overval aangehouden, twee raakten daarbij gewond. Een zevende verdachte overleed. De politie zoekt nog zeker twee andere, voortvluchtige verdachten. Volgens Paauw zijn er meer verdachten dan tot nu toe bekend.

Lees meer op NU.nl

Karin Bloemen moest dekking zoeken tijdens confrontatie politie met overvallers

(AD 20 mei) Karin Bloemen kreeg woensdag de schrik van haar leven. In haar straat in Broek in Waterland vond een hevige confrontatie plaats tussen de politie en de verdachten van een gewapende overval op een waardetransport. ,,De kogelgaten zitten bij mij in het huis”, vertelde Bloemen donderdag in Op1.
,,Ik stond met mijn kleinkind op de arm bij het raam te kijken en de politie riep: zakken!” Een van de vluchtauto’s reed de tuin in bij Bloemens buren. ,,Gelukkig niet bij ons, ze hadden ook bij ons de oprit op kunnen gaan, maar ze zijn een huis verder gereden. Het was echt hysterisch. Ik heb iemand doodgeschoten zien worden.”
Volgens Bloemen hebben haar buren ‘doodsangsten uitgestaan’. Ook bij de zangeres zelf is de achtervolging waarbij de verdachten met automatische vuurwapens schoten en tientallen politiemensen betrokken waren niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Ik kon niet slapen en had de zenuwen de hele dag. Iedereen is helemaal gespannen”, vertelde ze over haar buurtgenoten.

Lees meer op AD.nl

1 dode bij wildwest schietpartij en achtervolging in Amsterdam na overval op waardetransport

(Telegraaf) Meer dan zes verdachten zijn aangehouden na een schietpartij en een overval op een waardetransport woensdagmiddag in Amsterdam-Noord. Een van de verdachten is omgekomen. Er was een wilde achtervolging ontstaan – volgens getuigen ook met auto’s over het fietspad – die bij Broek in Waterland ten einde kwam. De verdachten zijn daar een weiland in gevlucht. Er wordt nog verder gezocht naar voortvluchtigen. Agenten zijn met automatische wapens beschoten, meldt een zegsman aan De Telegraaf. Zo werd onder meer een surveillance-auto van de politie zwaar onder vuur genomen.
De verdachten werden vanuit Amsterdam achtervolgd door tal van politiewagens. Ze zouden in twee auto’s zijn gevlucht. Bij Broek in Waterland renden zeker vijf verdachten een weiland in. Daarbij is geschoten, zegt een politiewoordvoerder. Zeker twee verdachten zijn gewond geraakt. Of de dode verdachte door een kogel van agenten is overleden, is nog niet duidelijk.

Lees meer op Telegraaf.nl

Next Post

Nieuws België: Voortvluchtige Belgische militair op opsporingslijst Interpol gezet

zo mei 23 , 2021
(NOS.nl) De voortvluchtige Belgische militair Jürgen Conings is door justitie in zijn land op de internationale opsporingslijst van Interpol geplaatst.Hij […]
Copyright Jury's Blog - All right reserved Theme: Default Mag by ThemeInWP

Actuele Poll

Translate »